5 tips om verantwoord gewicht te verliezen

Een groot deel van de bevolking kampt met overgewicht. In de afgelopen decennia is dat aantal zelfs steeds verder gestegen. Een toename van het lichaamsgewicht betekent echter ook een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en nog veel meer kwalen. Het is dus zaak om het gewicht niet boven een bepaalde drempelwaarde (BMI) te laten komen. Zit je daar zelf al boven of vind je dat er gewoon een paar kilo’s af mogen? Doe het dan wel op een verantwoorde manier.

  • Pogingen om gewicht te verliezen hebben alleen een kans van slagen als je op de eerste plaats je eetpatroon aanpast. Doe je dat niet, dan blijft het dweilen met de kraan open. Gezond eten is essentieel om op gewicht te blijven. Als je vaak grijpt naar snacks, snoep, koekjes en een snelle hap uit de muur, zul je het niet redden. Het roer moet dan radicaal om.

  • Voldoende bewegen is daarnaast ook van belang. Door te bewegen, komt de verbranding in je lichaam goed op gang. Luister daarbij goed naar je lichaam en ga niet over je eigen grenzen heen. Begin bijvoorbeeld met wandelen of ga trainen onder deskundige begeleiding, zodat je de juiste mate van beweging krijgt.

  • Een beproefd middel uit de sportwereld is het toevoegen van ketonen aan het dagelijks dieet. Topsporters moeten in korte tijd het verbrandingsproces in hun lichaam tot het maximum brengen om veel energie te krijgen. Je kunt ketonen kopen in de vorm van een voedingssupplement. Zo stimuleer je de vetverbranding in je lichaam.

  • Heb je wel eens van Garcinia Cambogia gehoord? Dat is een vrucht uit Azië waarvan inmiddels bekend is dat die een ongekend grote vetverbrandende werking heeft. En zeg nu eerlijk, hoeveel Aziaten ken je met ernstig overgewicht? Het extract van deze vrucht is als capsule verkrijgbaar en zorgt voor een remming van de eetlust en voedselinname.

  • In je hoofd zul je een knop moeten omzetten. Doe je dat niet, dan zul je na verloop van tijd vervallen in het oude patroon van ongezonde voeding. Wees echter ook niet te streng voor jezelf, want juist daarmee vergroot je de kans op een terugval. Een patatje met mayonaise mag best een keer, zolang je het maar in de juiste verhoudingen blijft zien.

Onthoud dat voedingssupplementen altijd bedoeld zijn als aanvulling en niet als vervanging van een maaltijd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.