Acetylsalicylzuur bestellen

Acetylsalicylzuur kan worden ingezet voor verschillende aandoeningen. Het kan worden voorgeschreven als pijnstiller, maar ook bij een ontsteking. Daarnaast kan het ook als antistollingsmiddel worden voorgeschreven. Als pijnstiller heeft het medicijn binnen een half uur al het gewenste effect dat de pijn afneemt. Het medicijn zorgt er ook voor dat je bloed minder makkelijk samenklontert, waardoor het ook kan worden ingezet als antistollingsmiddel.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Aspirine Vit. C Bruis 10 Bruistabl. € 3,90 Bekijk product
Aspirine 100mg 20 tabl. € 3,20 Bekijk product
Aspirine 500mg 20 tabl. € 3,70 Bekijk product

Waar wordt Acetylsalicylzuur voor gebruikt?

Als er een dosering van onder de 300 mg voorgeschreven wordt kan het medicijn als antistollingsmiddel gebruikt worden. Artsen schrijven het vaak voor bij een lichte beroerte, bepaalde vorm van hartritmestoornissen, tia, hartkramp of een hartinfarct. Bij een verhoogd risico op trombose wordt het medicijn uit voorzorg voorgeschreven. Acetylsalicylzuur kan ook als pijnstiller worden voorgeschreven en om ontstekingen in het lichaam te remmen. Bij verschillende soorten pijn kan het medicijn effectief werken zoals bij: menstruatieklachten, hoofdpijn, oorpijn, spierpijn, verkoudheid, keelpijn en migraine.

Hoe gebruikt u Acetylsalicylzuur?

Acetylsalicylzuur kan voorgeschreven worden in de vorm van kauwtabletten, gewone tabletten en zetpillen. Bij tabletten is het belangrijk om er voldoende water bij te drinken. Vaak gebruikt u de medicijnen voor enkele dagen tot de klachten verdwenen zijn. Als u het medicijn krijgt voorgeschreven als antistollingsmiddel, dan krijgt u deze meestal als gewone tabletten. Vaak moeten de medicijnen langdurig dagelijks geslikt worden. Soms wordt het medicijn levenslang voorgeschreven.

Wanneer Acetylsalicylzuur niet gebruiken?

Acetylsalicylzuur mag niet gebruikt worden in combinatie met andere antistollingsmedicijnen of bloedverdunners. Dit kan een wisselwerking geven en zelfs zorgen voor maagbloedingen. Het middel mag ook niet gebruikt worden in combinatie met de pijnstiller ibuprofen. Dit versterkt de bijwerkingen bij de maag. Bepaalde medicijnen tegen depressiviteit werken ook niet goed samen met Acetylsalicylzuur. Tijdens de zwangerschap mag u een dosering van meer dan 100 mg niet gebruiken. Dit is schadelijk voor de baby. Doseringen lager dan 100 mg kan u veilig gebruiken tijdens de zwangerschap.

Dosering

Als Acetylsalicylzuur als stollingsmiddel wordt voorgeschreven krijgt u altijd een dosering van minder dan 300 mg. De dosering zal in overleg met uw arts zijn. Als u het medicijn als pijnstiller krijgt voorgeschreven is de dosering hoger. De arts zal bepalen welke dosering u moet slikken.

Bijwerkingen

Als u het medicijn als antistollingsmiddel gebruikt kan u sneller last krijgen van bloeduitstortingen. Doordat uw bloed langzamer stolt duurt het langer voordat een wondje genezen is. Het medicijn kan hierdoor ook problemen geven bij een operatie of tandartsbezoek. Meld dit altijd even als u een behandeling ondergaat. Als u het medicijn als pijnstiller gebruikt kan u last krijgen van maagklachten. Artsen adviseren dan ook om gebruik te maken van een maagbeschermer bij dit medicijn in hoge doseringen. Daarnaast kan u last krijgen van darmklachten zoals diarree en winderigheid. Doordat het medicijn ook als antibloedstolling medicijn voorgeschreven wordt kan je langer bloeden bij verwondingen. Bij ingrepen bij de tandarts of een operatie is het verstandig om dit aan te geven bij de behandelend arts.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies