bestel Amlodipine

Amlodipine kopen

Amlodipine verlaagt de bloeddruk en verbreed de bloedvaten. De zuurstoftoevoer naar het hart verbeterd hierdoor. Als u iedere dag gebruik maakt van dit medicijn verlaagt u het risico op problemen met hart- en bloedvaten. Officieel behoort het medicijn tot de calciumblokkers. Het wordt vooral voorgeschreven bij een te hoge bloeddruk. Met het medicijn kan de bloeddruk verlaagd worden. Amlodipine is alleen verkrijgbaar op recept van de dokter of cardioloog. U kan de medicatie niet zonder recept bij de apotheek bestellen.

Toon reviews Amlodipine kopen

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Amlodipine 5 mg 84 tabl. + Consult + Service fee € 48,20 Bekijk product
Amlodipine 10 mg 84 tabl. + Consult + Service fee € 50,20 Bekijk product

Waar wordt Amlodipine voor gebruikt?

Amlodipine wordt vooral gebruikt voor het verlagen van de bloeddruk. Door het gebruik van de medicatie ontspannen de bloedvaten zich en kan het bloed beter doorstromen. De bloeddruk verlaagt hierdoor. Er is hierdoor minder kans op problemen met hart- en bloedvaten of een beroerte. De medicatie kan ook voorgeschreven worden tegen hartkramp. Dit zijn aanvallen van pijn op de borst. Deze aanvallen ontstaan vooral door stress of inspanning. De medicatie kan ook voorgeschreven worden voor de behandeling voor de ziekte van Raynaud. Hierbij verkrampen de aderen bij kou of emoties. U kan hierdoor bleek zien of blauw aanlopen. Amlodipine verwijdt de bloedvaten, waardoor ze niet meer verkrampen.

Hoe gebruikt u Amlodipine?

De arts schrijft u een aantal pillen voor die u dagelijks inneemt. De meeste patiënten slikken één pil per dag. U mag zelf bepalen op welk moment van de dag u deze inneemt. Kies wel een vast tijdstip uit om te voorkomen dat u een dosis vergeet. Heeft u veel last van duizeligheid als bijwerking? U kan dan overwegen om de medicijnen in de avond in te nemen voor het slapen gaan. Meestal dient u dit medicijn langdurig te gebruiken als onderhoudsmedicijn.

Wanneer Amlodipine niet gebruiken?

Als u zwanger bent of u heeft een kinderwens, dan mag u Amlodipine niet gebruiken. U kan tijdelijk overstappen op een ander medicijn. U mag Amlodipine ook niet gebruiken in combinatie met andere bloeddrukverlagers. Uw bloeddruk kan dan te laag worden. Bepaalde alfa-blokkers of medicijnen tegen een vergrote prostaat mag u niet gebruiken met Amlodipine. U mag het medicijn ook niet gebruiken met Cimetidine, fluoxetine en bepaalde medicijnen tegen hepatitis C en HIV. Uw apotheker kan op basis van uw medicatie kijken of u medicijnen heeft die een wisselwerking geven.

Dosering

In overleg met een arts wordt er een dosering voorgeschreven. Er zijn capsules van 5g en 10g Amlodipine verkrijgbaar. Meestal schrijft een arts één capsule per dag voor. Als de medicijnen onvoldoende werken kan de dosis verhoogt worden. Alleen een arts mag de dosis verhogen dit mag u niet zelf doen. Het duurt enkele weken voordat de medicatie aanslaat en u weet of de dosis voldoende is. Bij de ziekte van Raynaud kan het tot 3 maanden duren voordat u weet of de medicatie effect heeft.

Bijwerkingen

In het begin kan u last krijgen van een oedeem. Doordat de bloedvaten in uw benen verwijden kan u vocht vasthouden. U kan ook in het begin last krijgen van hoofdpijn, blozen en hartkloppingen. Meestal verdwijnen deze klachten binnen enkele weken. U kan ook last krijgen van spierkramp of zeer zelden spierpijnen. U kan ook meer last krijgen van duizeligheid bij het opstaan. Dit is vooral een klacht die veel in het begin voorkomt. Als de klachten niet verdwijnen kan u proberen om de pillen in de avond in te nemen. In het begin kan u ook wazig zien dit moet binnen een paar weken overgaan. Als dit niet overgaat is het verstandig om de arts te waarschuwen. U kan ook zelden last krijgen van slaperigheid of maagdarmklachten. Als u veel last heeft van bijwerkingen is het slim om terug naar de arts te gaan.

Reviews Amlodipine

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies