Amoxicilline Bestellen

Amoxicilline is een medicijn dat ingezet kan worden bij verschillende infecties en bacteriën. Het medicijn behoort tot de categorie pencilline-antibiotica, het gaat hier dus om een antibioticakuur. Het medicijn zorgt er voor dat de wand van de cel van de bacterie zwakker wordt. De bacterie kan hierdoor niet overleven met als gevolg dat de infectie verdwijnt. Binnen enkele dagen na het eerste gebruik is er al resultaat.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Amoxicilline 250 mg 21 caps. € 53,20 Bekijk product
Amoxicilline 500 mg 21 caps. € 53,90 Bekijk product

Waarvoor wordt Amoxicilline gebruikt?

Het medicijn genaamd Amoxicilline is een antibiotica dat breed ingezet kan worden. Het kan namelijk bij verschillende ziektes en infecties gebruikt worden. Het medicijn is in staat om uiteenlopende soorten bacteriën te vernietigen. Een arts kan het medicijn voorschrijven, bekende infecties en ziektes waar het voorgeschreven kan worden zijn:

  • Infecties aan de luchtwegen (Denk hierbij aan bronchitis, middenoorontsteking, longontstekingen, keelontsteking, bijholte & voorhoofdsholteontsteking.
  • Ziekte van Lyme
  • SOA’s zoals Chlamydia
  • Ontsteking aan de darmen
  • Ontsteking aan de hersenen
  • Huid infecties
  • Blaasontsteking

Een kuur met dit medicijn is alleen werkzaam als het wordt veroorzaakt door een bacterie. Uw arts kan altijd nagaan wat de oorzaak van de klachten zijn. Mocht het niet door een bacterie veroorzaakt worden, dan zou dit medicijn je niet worden voorgeschreven.

Gebruik van het geneesmiddel

Het geneesmiddel wordt in verschillende vormen aangeboden. Voor volwassenen gaat het meestal om een oplosbaar tablet of een capsule, deze is eenvoudig te nemen. Het oplosbare tablet laat je in een glas met water vallen tot hij een uitvalt. Roer goed en drink het glas direct op. Op deze manier kan je lichaam de stoffen het beste opnemen. Capsules kunnen in een keer geslikt worden. Leg de capsules in je mond en spoel ze weg met een goede slok water.

Bij een antibiotica kuur is het belangrijk om hem volledig af te maken. In de bijsluiter staat beschreven hoelang de kuur duurt en wat de frequentie van de inname is. Op deze manier weet jij hoe en wanneer je het medicijn tot je dient te nemen.

Dosering

Tijdens het gebruik van het medicijn Amoxicilline zijn er diverse doseringen mogelijk. Als eerst wordt het medicijn geleverd in verschillende formaten, hier moet zeker rekening mee gehouden worden met de dosering. Zo is het mogelijk om in een sterkte van 250 mg of in een sterkte van 500 mg het medicijn te krijgen. De exacte dosering wordt vast gesteld door een arts. Deze bepaalt ook welke sterkte je nodig hebt. Bij de dosering wordt er vaak gekeken naar de leeftijd, het geslacht en het lichaamsgewicht.

Daarnaast is het ook nog van belang voor welke aandoening het gebruikt wordt.  De arts kan u hier alles over vertellen.

Bijwerkingen

Net als bij vele andere medicijnen kunnen er ook bij dit medicijn bijwerkingen optreden. Bijwerkingen zijn effecten die bij het medicijn komen en vaak als onprettig ervaren worden. Het is per persoon en situatie verschillend. De ene persoon kan enorm veel last krijgen van de bijwerkingen, terwijl de andere juist niets ervaart.  Mogelijke Amoxicilline bijwerkingen zijn als volgt:

  • Klachten in de maag (Denk hierbij aan misselijkheid, diarree of buikkrampen)
  • Jeuk of huiduitslag (Neem contact op met je huisarts)
  • Schimmelinfecties

Dit zijn de meest gemelde klachten die wij op het internet konden vinden. Naast deze klachten zijn er nog een aantal bekende bijwerkingen. In de bijsluiter van dit medicijn staat het beschreven. We wijzen je hier graag naar door. Download de bijsluiter of kijk in de verpakking van het medicijn.

 

Reviews

Gebruikt bij geinfecteerde longen

★★★★★
Amoxicilline verricht goed werk in her doden van bacteriën. Ik heb het een tijdje moeten gebruiken toen mijn longen geïnfecteerd waren. Ik heb wel last gekregen van diarree, maar dat heeft niet lang geduurd. het hoeft ook niet bij een ieder te gebeuren wanneer ze deze medicijn gebruiken.
- Leonel
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies