atenolol kopen

Atenolol kopen

Atenolol wordt gebruikt om de hartslag te vertragen en de bloeddruk te verlagen. Het vermindert ook de zuurstofbehoefte van het hart. De medicijnen worden vooral voorgeschreven om een hoge bloeddruk tegen te gaan. Maar ook bij andere aandoeningen zoals: migraine, angststoornissen, hartkramp en een te snelle schildklierwerking kan Atenolol voorgeschreven worden. Bij hartkloppingen merkt u al binnen een paar uur effect. Bij andere aandoeningen merkt u binnen een paar weken verschil door het gebruik van Atenolol.

Toon reviews Koop Atenolol

Atenolol bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Atenolol 25mg 84 tabl € 48,20 Bekijk product
Atenolol 50mg 84 tabl. € 50,20 Bekijk product
Atenolol 100mg 84 tabl. € 52,20 Bekijk product

Atenolol valt onder de betablokkers en wordt gebruikt hartslag, bloeddruk en zuurstofbehoefte van het hart te verlagen. Artsen kunnen het medicijn voor verschillende aandoeningen voorschrijven. De medicatie wordt vooral voorgeschreven bij een hoge bloeddruk, hartinfarct, hartritmestoornissen en angina pectoris. Maar naast aandoeningen van hart- en bloedvatten kan u de medicijnen krijgen tegen migraine, angstgevoelens, gespannenheid, te snel werkende schildklier en een tremor. Het duurt bij de meeste aandoeningen een paar weken voor er een effect te zien is.

Hoe gebruikt u Atenolol?

Atenolol wordt voorgeschreven als een tablet die u inneemt. Het moment van inname kan u zelf bepalen. Als de arts een dosis van eenmaal per dag voorschrijft kan u het beste de pillen s’ochtends innemen. Bij een dosis van tweemaal per dag kan u zowel s’ochtends als s’avonds een tablet innemen. Heeft u last van zware faalangst? De arts kan Atenolol voorschrijven voor uw angstgevoelens. U kan de pillen een uur voordat u examen doet innemen.

Wanneer Atenolol niet gebruiken?

U mag Atenolol niet gebruiken als u zwanger bent of binnenkort zwanger wil worden. Uw ongeboren kindje kan last krijgen van verschillende afwijkingen zoals een te lage hartslag of bloeddruk door de medicatie. U mag Atenolol ook niet gebruiken met pijnstillers van het NSAID type. Deze kunnen de werking van Atenolol beïnvloeden. U mag Atenolol ook niet gebruiken in combinatie met andere bloeddrukverlagers. U mag Atenolol gebruiken met bloedglucose verlagende middelen zoals insuline. Alleen u loopt het risico dat u een hypo niet meer voelt aankomen. Dit kan gevaarlijk zijn overleg daarom met een arts wat u het beste kan doen.

Bijsluiter

Atenolol bijsluiter

Dosering

Atenolol is verkrijgbaar in tabletten van 25 mg, 50 mg en 100 mg. De startdosis is afhankelijk van de aandoening waar u last van heeft. Uw arts zal u adviseren welke dosis u nodig heeft. Daarnaast geeft hij een advies hoeveel pillen u per dag moet slikken. Wijk niet af van deze dosis en sla geen dosis over. Een gemiste dosis moet altijd ingehaald worden. U leest hier meer informatie over in de bijsluiter van Atenolol.

Bijwerkingen

Door de lagere bloeddruk moet uw lichaam even wennen. In het begin kan u daardoor last krijgen van duizeligheid vooral bij het opstaan. Dit verdwijnt binnen een paar dagen als uw lichaam gewend is. U kan soms ook last krijgen van maagdarmklachten. Vooral in het begin van de behandeling. Het wil soms helpen om te eten bij het innemen van de pillen. U kan ook last krijgen van koude voeten of handen. De huid kan zelfs blauw verkleuren door de kou. Zorg voor extra beschermende kleding om uw handen en voeten tegen de kou te beschermen.

Reviews Atenolol

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies