Atorvastatine bestellen

Atorvastatine is een medicijn dat wordt gebruikt om de bloedvetten in het bloed te verlagen. Het  wordt voorgeschreven bij onder andere aderverkalking of een te hoog cholesterol. Binnen 2 tot 4 weken is het effect al te meten in het bloed. Er kunnen in het begin wel bijwerkingen optreden zoals maag/darmproblemen, vermoeidheid en/of slapeloosheid. De meeste bijwerkingen zullen verdwijnen zodra u gewend bent aan het middel. Atorvastatine is alleen verkrijgbaar op recept.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Atorvastatine 10 mg 84 tabl. € 86,20 Bekijk product
Atorvastatine 20 mg 84 tabl. € 98,50 Bekijk product
Atorvastatine 40 mg 84 tabl. € 110 Bekijk product
Atorvastatine 80 mg 84 tabl. € 121,70 Bekijk product

Waar wordt Atorvastatine voor gebruikt?

Officieel behoort Atorvastatine tot de cholesterolsyntheseremmers. De medicijnen zorgen ervoor dat de lever minder cholesterol en andere bloedvetten aanmaakt. De arts schrijft dit medicijn voor als blijkt dat u een te hoog cholesterol en een te hoog vetgehalte in uw bloed heeft. Als u een te hoog cholesterol heeft loopt u een hoger risico op hart- en vaatproblemen. Door dagelijks gebruik te maken van Atorvastatine verlaagt u de bloedvetten en heeft u een minder grote kans op een beroerte of hartinfarct.

Hoe gebruikt u Atorvastatine?

De meeste artsen schrijven Atorvastatine voor als gewone tabletten. Het komt heel soms voor dat een arts kauwtabletten voorschrijft. Bijvoorbeeld als u lastig pillen slikt. U mag dit medicijn op ieder gewenst moment van de dag innemen. Omdat u de medicijnen consequent moet innemen is het slim om een vast tijdstip te kiezen. U voorkomt zo dat u snel een dosis vergeet in te nemen. Als het medicijn aanslaat moet u deze pillen waarschijnlijk levenslang gebruiken.

Wanneer Atorvastatine niet gebruiken?

Atorvastatine heeft een wisselwerking met een aantal medicijnen. Medicijnen tegen hepatitis C of HIV kunnen verminderd werken. Als u deze gebruikt is het verstandig om dit even na te vragen bij de apotheker of behandelend arts. Er zijn ook medicijnen die de werking van Atorvastatine kunnen verminderen. Bijvoorbeeld: Carbamezepine, Rifabutine, Rifampicine, Fenytoïne, primidon en fenobarbital. Er zijn ook natuurlijke middelen die de werking kunnen verminderen. Bijvoorbeeld het drinken van grapefruit wordt afgeraden of het kruidenmiddel Sint-Janskruid. U mag Atorvastatine ook niet gebruiken tijdens de zwangerschap of als u zwanger wilt worden. Neem dan contact op met de arts voor een alternatief.

Dosering

Atorvastatine wordt voorgeschreven in tabletten van 10, 20, 40 of 80 mg. Meestal wordt er begonnen met een lage dosering. Als dit onvoldoende effect heeft kan de dosering omhoog gebracht worden. Als de medicijnen nog steeds onvoldoende werken kan de arts een alternatief voorschrijven.

Bijwerkingen

Naast het gewenste effect kan u last krijgen van bijwerkingen. De meeste patiënten hebben vooral in het begin last van bijwerkingen. U kan bijvoorbeeld last krijgen van spierpijn, gewrichtspijn, spierzwakte en krampen. Dit is meestal heel onschuldig. U kan ook last krijgen van maagdarmklachten zoals buikpijn, verstopping of diarree. Deze bijwerkingen zien we vooral in het begin. In het begin kan u ook last krijgen van hoofdpijn. Als dit enkele dagen aan blijft houden is het slim om de arts te waarschuwen. U kan ook last krijgen van keel en neusklachten. Heel soms kan u last krijgen van een te hoog bloedglucose gehalte door de medicijnen.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies