avodart kopen

Avodart kopen

Avodart DHT wordt voorgeschreven bij mannen die een vergroot prostaat hebben. Het is een Dutasteride die de werking vermindert van testosteron in de prostaat. Door gebruik te maken van de medicatie nemen de plasproblemen af. Het kan 3 tot 6 maanden duren voordat de werking van het medicijn volledig is. Mocht u na 6 maanden nog steeds planproblemen hebben, dan kunt u het beste overleggen met de arts voor een ander medicijn. Avodart DHT is alleen verkrijgbaar op doktersrecept.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Avodart bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Avodart DHT 0.5 mg 30 caps. € 86,20 Bekijk product

Waar wordt Avodart DHT voor gebruikt?

Avodart DHT is een anti-androgen. Een anti-androgen kan het geslachtshormoon testosteron verminderen in de prostaat. Hierdoor kan de urine in de urinebuis beter doorstromen en heeft u geen last meer van een vergrote prostaat. Artsen schrijven dit middel alleen voor aan mannen die last hebben van een vergrote prostaat en hierdoor niet meer goed kunnen plassen. Mannen vanaf 30 jaar kunnen last krijgen van een vergrote prostaat. Bij mannen vanaf 80 jaar heeft 9 op de 10 mannen last van een vergrote prostaat. Het wordt daardoor gezien als een ouderdomsverschijnsel.

Hoe gebruikt u Avodart DHT?

Avodart DHT wordt voorgeschreven in pillen. Het is belangrijk om de pillen op een vast tijdstip in te nemen. U vergeet zo minder snel een pil in te nemen. U kan de pillen zonder voedsel innemen met voldoende water. Krijgt u last van uw maag door de pillen? Dan kan u de medicijnen innemen met wat eten. Het kan vervolgens een paar maanden duren voordat het middel het gewenste effect heeft. Het is belangrijk dat u het medicijn dagelijks blijft innemen. Merkt u na 6 maanden geen enkel effect? Neem dan contact op met uw arts voor een alternatief.

Wanneer Avodart DHT niet gebruiken?

U mag Avodart DHT niet gebruiken als u een allergie heeft voor één van de bestandsdelen. Daarnaast mag u de medicijnen niet combineren met medicatie tegen hiv en hepatitis C. Dit is niet met alle medicijnen. Vraag gerust aan uw apotheker of uw medicatie eronder valt. Als uw vrouw zwanger is dan mag u geen geslachtsgemeenschap hebben zonder condoom. Uw sperma bevat Avodart en dit is schadelijk voor uw ongeboren baby.

Bijsluiter

Avodart bijsluiter

Dosering

Artsen schrijven altijd een standaard dosering van Avodart DHT voor. Dit is één capsule per dag van 0,5 mg. U mag zelf bepalen op welk tijdstip u de capsule inneemt en u mag geen dosis overslaan. U moet deze behandeling minimaal voor 6 maanden volgen. Bij het gewenste effect gaat u uiteraard door met de behandeling.

Bijwerkingen

Avodart DHT kan naast een verkleining van de prostaat verschillende bijwerkingen geven. U kan bijvoorbeeld last krijgen van impotentie. U heeft hierdoor minder zin om te vrijen en moeite met klaarkomen. Als u stopt met Avodart DHT dan gaan deze bijwerkingen weer over. U kan in het begin last krijgen van pijn rond de tepels en borstvorming. Na 1 jaar verdwijnen deze klachten.

Zeer zelden kan u ook last krijgen van duizeligheid en extra haargroei. U kan soms ook last krijgen van een depressieve stemming of opgezwollen zaadballen. Als u twijfelt over de bijwerkingen dan kan u altijd een arts bellen.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies