diprosalic kopen

Betamethason kopen

Betamethason (Diprosalic) remt ontstekingen en verminderd jeuk, zwellingen en schilferingen van de huid. De medicijnen werken op basis van het bijnierschorshormoon corticosteroïd. De medicijnen worden vaak voorgeschreven bij een ontsteking van de huid. Denk hierbij aan ontstoken eczeem, insectenbeet of psoriasis. U krijgt Betamethason (Diprosalic) voorgeschreven als zalf. Deze zalf brengt u aan op de ontstoken plekken en binnen een paar uur verminderd de jeuk. Het is belangrijk dat u de zalf goed doseert, zodat u minder last heeft van bijwerkingen.

Toon reviews Koop Betamethason

Bethamethason bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Diprosalic zalf 30 g € 72,90 Bekijk product
Diprosalic zalf 100 g € 93,90 Bekijk product

Waar wordt Betamethason voor gebruikt?

Betamethason wordt gebruikt voor ontstekingen van de huid. De zwelling, schilfering en jeuk verminderd door het gebruik van de zalf op de ontstoken plekken. Betamethason behoort tot de sterk werkzame bijnierschorshormonen. Bij ernstige ontstekingen aan de huid wordt de zalf voorgeschreven. We zien het vooral bij eczeem, psoriasis en Lupus Erythematodes. Betamethason geeft bijna altijd het gewenste effect doordat het een sterk middel is. Artsen schrijven de zalf meestal pas voor als andere zalfjes niet helpen of als de ontsteking ver gevorderd is.

Hoe gebruikt u Betamethason/Diprosalic?

Het is belangrijk dat u de zalf goed doseert op de huid. U smeert de ontsteken plekken altijd dun in. Als u te dik smeert krijgt u last van bijwerkingen. Meestal is een vingertopje zalf voldoende afhankelijk van de grote van de plek. Was voor en na het aanbrengen van de zalf u handen goed met water en zeep. Eventueel kan u de ingesmeerde plekken afdekken met verband. U kan zo het effect van de zalf versterken. Smeer nooit in de buurt van de ogen of meer dan 100 gram zalf per week. Het eerstkomende half uur mag u na het smeren niet in aanraking komen met water. Eventueel kan u na het smeren een vette crème aanbrengen om de huid soepel te houden.

Wanneer Betamethason niet gebruiken?

U mag Betamethason niet tegelijk gebruiken met andere zalfjes. Als u meerdere zalven tegelijk moet gebruiken is het verstandig om er minimaal een uur tussen te laten zitten. Gebruik alleen zalven tegelijk die de arts heeft voorgeschreven. Andere zalven kan u beter tijdelijk niet gebruiken. U kan Betamethason veilig gebruiken tijdens de zwangerschap. Er zijn veder geen wisselwerkingen bekend met andere medicijnen. U kan de zalf ook gewoon veilig gebruiken in combinatie met alcohol.

Dosering

De arts kan een tube voorschrijven voor tijdelijk gebruik of langdurig gebruik. Bij tijdelijk gebruik mag u niet langer dan drie weken smeren en moet u afbouwen als u gaat stoppen. Zodra de jeuk en roodheid minder wordt kan u afbouwen naar maximaal eenmaal per dag smeren. Dit doet u tot alle klachten zijn verdwenen. De arts geeft aan hoe vaak u per dag de plekken moet insmeren. U mag bij het smeren van Betamethason nooit meer dan 100 gram per week smeren. Probeer dus nooit te dik de zalf te smeren.

Bijwerkingen

Door het gebruik van Betamethason kan u nieuwe huidinfecties maskeren. Het valt minder snel op als u een nieuwe infectie heeft. Smeer dus geen plekken in met het medicijn als u niet zeker weten of dit dezelfde infectie is. Een andere bijwerking is dat u overgevoelig kan zijn voor één van de bestandsdelen. Het is dan verstandig om contact op te nemen met een arts. Een arts zal je adviseren direct te stoppen en een andere zalf voorschrijven.

Als u Betamethason aanbrengt op acne kunnen de plekken verergeren. Heeft u last van psoriasis? U kan dan last krijgen van blaasjes op de ontstoken plekken. Neem dan contact op met uw arts. Als u teveel Betamethason smeert op te ontstoken plekken kan u last krijgen van een dunnere huid. Smeer daarom nooit de zalf te dik op.

Reviews Betamethason

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies