Blog

Wat is Temazepam en Zolpidem?

Val je ’s nachts moeilijk in slaap? Heb je last van angstaanvallen tijdens een psychose? Er zijn slaapmiddelen die je kunt gebruiken tegen deze problemen. Slaapmiddelen waarvoor je niet eerst een recept hoeft aan te vragen bij je arts. Echter is het wel verstandig deze slaapmiddelen te gebruiken met advies van je arts of apotheker. Hou verder rekening met de volgende informatie.

Over temazepam

Online en bij de apotheek in je omgeving kun je temazepam kopen. Het is een slaapmiddel tegen slapeloosheid en tegen erge spanningen gedurende een psychose. Het verlicht het gespannen gevoel. Je wordt dus kalmer en slaperig terwijl je spieren ook relaxen. Temazepam werkt na 1 uur bij inname en gaat 6 tot 8 uren door. Je kunt je moe, suf en slaperig voelen tot enkele dagen na inname. Effectief kun je het een keertje in de 3 dagen gebruiken tegen slapeloosheid. Want veelvuldig gebruik kan leiden tot verslaving en dan wordt stoppen moeilijk. Zit je al op 2 weken iedere dag, verminder het dan rustig aan. Verder mag je geen autorijden als je iedere dag meer dan 20 mg inneemt. Gebruik je het soms, dan elke keer als je het inneemt 24 uur niet autorijden. Vermijd alcohol want dat maakt je nog slaperiger. Betreffende bijwerkingen kan temazepam jouw coördinatie verminderen, je geheugenproblemen geven en zorgen voor slappe spieren.

Over zolpidem

Bij de apotheek dichtbij huis en online kun je zolpidem kopen. Zolpidem is net als temazepam ook een slaapmiddel. Echter alleen tegen slapeloosheid. Het werkt reeds in een half uur na inname. Je wordt dan slaperig en suf. Dit houdt 6 uren lang aan. Om zolpidem effectief te gebruiken kun je het om de 3 dagen een keertje gebruiken. Je kunt je duizelig, moe, suf en slaperig voelen voor een paar dagen. Jouw reactievermogen neemt ook af. Drink dus geen alcohol in deze periode. Gebruik je het te vaak dan kun je verslaafd raken. Dan wordt stoppen lastig. Heb je het 2 weken lang elke dag ingenomen, dan zul je het kalmpjes aan moeten minderen. Ga na gebruik voor de komende 8 uren niet autorijden. Zolpidem kan als bijwerkingen hebben geheugenverlies, hoofdpijn, maagdarmklachten en nachtmerries.

Al met al zijn temazepam en zolpidem goed te gebruiken tegen slapeloosheid. Temazepam is ook goed tegen angstige gevoelens bij een psychose. Zolang je de regels voor het gebruik niet overtreedt, kun je effectief gebruikmaken van deze slaapmiddelen.


De e-sigaret is minder dan roken schadelijk

De e-sigaret is een elektrische sigaret. Een e-sigaret maakt geen gebruik van tabak. Veel mensen die willen stoppen met roken stappen over naar de e-sigaret. Een e-sigaret maakt gebruik van speciale vloeistoffen. Dit wordt e-liquid genoemd. Men spreekt niet van roken, maar van dampen. Dit omdat de verhitte vloeistof wordt omgezet in damp. Er zijn verschillende soorten modellen en merken als het gaat om de e-sigaret. De beste e-sigaret vinden hangt af van jouw wensen.

Lees meer De e-sigaret is minder dan roken schadelijk

Hoe kun je veilig sporten tijdens het gebruik van medicijnen?

Heb je sinds kort met medicijngebruik te maken? Dan zal dit om flink wat aanpassingen in je leven vragen. Je hebt immers meer om rekening mee te houden tegenwoordig. Een voorbeeld daarvan is het effect van de medicijn op de manier waarop je kunt sporten. Daarom is het ook goed om te weten hoe je dit op een veilige manier kan aanpakken. Kan je gewoon de sportschool in duiken? Of is het slim om op een andere manier aan de slag te gaan. De volgende tips gaan je helpen.

Lees meer Hoe kun je veilig sporten tijdens het gebruik van medicijnen?

Checklist om te achterhalen welke medicijnen gedekt zijn binnen jouw zorgverzekering

In Nederland heeft iedereen recht op goede zorg. Het komt alleen helaas wel eens voor dat we zelf ook flink moeten betalen voor deze zorg. Vooral de kosten van medicijnen kunnen snel oplopen. Wanneer je de zorgverzekering 2020 gaat afsluiten zul je hier rekening mee moeten houden. Door een zorgvergelijker te gebruiken kun je zien wat er vergoed wordt, wat de kosten van de verzekering zijn en welke aanvullende opties je hebt. Soms zijn de voorwaarde of regels niet helemaal duidelijk, we hebben daarom een checklist opgesteld zodat je kan checken of je medicijnen worden gedekt door je zorgverzekering.

Lees meer Checklist om te achterhalen welke medicijnen gedekt zijn binnen jouw zorgverzekering


Een gezonder alternatief van de sigaret

Het klinkt als een haast onmogelijke opgave en zou het inderdaad zo zijn geweest als de e-sigaret er niet gekomen zou zijn. deze kwam in vanaf 2003 langzaam aan in ontwikkeling en was het de Chinese markt die het eerst kennis mocht maken met deze revolutionaire vorm van roken. De verovering van de rest van de wereld liet niet lang op zich wachten en was het vooral op gezondheidsgebied dat het gebruik een groot verschil uit maakte.

Lees meer Een gezonder alternatief van de sigaretBestellen bij een apotheek online

Het vinden van een online apotheek is niet bepaald een moeilijk karwei en zal een eenvoudige zoekopdracht al een hele reeks apotheken te voorschijn halen. Het is vervolgens dus gewoon een kwestie van het opvragen van het benodigd medicijn. Indien in voorraad kan er tot het bestellen worden overgegaan en wordt alles vervolgens keurig tot aan huis bezorgt. Het is een optie welke steeds meer wordt toegepast omdat het gemak ongeëvenaard is. Lees meer Bestellen bij een apotheek online


Investeren in wietaandelen, de nieuwe gezondheidsrevolutie

Het is een feit dat er nog veel mensen zijn die wiet gevaarlijk vinden en deze mensen zitten niet alleen in Nederland.  Ze zijn ertegen en zien graag dat het illegaal blijft, maar steeds meer mensen vinden dat het legaal moet worden. Wiet wordt niet alleen gebruikt om high van te worden. Er zijn anderen die het voor medicinale doeleinden gebruiken en graag zien dat het legaal wordt zodat ze er gemakkelijk aan kunnen komen. We zien dat men er steeds meer gehoor aan geeft. Lees meer Investeren in wietaandelen, de nieuwe gezondheidsrevolutie


De online auto onderdelen shop

Het is tegenwoordig wel eenvoudig om snel een bepaald onderdeel op te zoeken door een online shop te bezoeken. Die doen er van alles aan om zoveel als mogelijk klanten aan te trekken en is dat niet zonder reden: er is sprake van een felle onderlinge concurrentie. Je bekijkt echter als klant wel alles door een nuchtere bril en zal het gauw duidelijk zijn dat er toch wel sprake is van grote onderlinge verschillen. Lees meer De online auto onderdelen shop