cetirizine bestellen

Cetirizine kopen

Het medicijn is een geneesmiddel dat allergische reacties van het lichaam doet onderdrukken, het wordt daarom ook wel een antihistaminicum genoemd. De stof die verwerkt zit in dit product (cetirizine) heeft als werking dat als klachten optreden bij bijvoorbeeld een allergie (denk hierbij aan een loopneus of niezen), dit weer snel doet verdwijnen. Het product werkt ongeveer 24 uur, één volledige dag dus.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Cetirizine 10 mg 30 tabl. € 35 Bekijk product

Waarvoor wordt Cetirizine gebruikt?

Het geneesmiddel wordt gebruikt bij reacties die overgevoelig zijn van je lichaam, dit betekent dat het reageert op pollen en grassen (hooikoorts), huisdieren en andere stoffen. De bekende symptomen welke onder andere hierbij horen zijn:

  • Huiduitslag: zowel met als zonder jeuk;
  • Oogklachten: waaronder branderige, jeukende, ontstoken of tranende ogen;
  • Hoesten en/of benauwdheid of een astma-aanval;
  • Ontsteking van het neusslijmvlies, dit kan je herkennen aan diverse klachten als niezen, een loopneus, een verstopte neus en jeuk in de neus.

Hoe dit product gebruiken?

Het werkt als volgt: slik de gehele tablet in met wat water. U kunt er zelf voor kiezen of u het wilt innemen voor of tijdens het eten. Indien u veel last heeft van bijwerkingen, dan kunt u het geneesmiddel het beste in de avond innemen. U kunt dit geneesmiddel gebruiken zo lang u last heeft van allergie, daarnaast kan het ook preventief gebruikt worden. Indien u bij iemand langs gaat die bijvoorbeeld huisdieren heeft, dan kan gekozen worden om het ook preventief te gebruiken zodat u geen last heeft tijdens uw bezoek. Het wordt dan aangeraden om het tablet ongeveer een uur voordat u in aanraking komt met de stof in te nemen.

Dosering

De dosering volgens de bijsluiter is als volgt:

Kinderen vanaf 6 tot 12 jaar wordt aangeraden twee keer per dag een halve tablet te nemen, dit betekent 2 x 5 mg. Voor kinderen en volwassenen vanaf 12 jaar wordt aangeraden eenmaal per dag een tablet van 10 mg te nemen.

Het wordt aangeraden om niet af te wijken van de voorgeschreven dosering, lees daarom ook altijd de bijsluiter. Het product is zeker niet geschikt voor kinderen welke jonger dan 6 jaar zijn.

Bijwerkingen

Net zoals vele andere producten, zijn er ook hier kans op bijwerkingen. Deze kunnen als volgt zijn: duizeligheid, hoofdpijn, droge mond, keelpijn, last van de neus, maagdarmklachten, slaperigheid, vermoeidheid en sufheid. Indien u te veel last heeft van één van deze bijwerkingen is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen. Lees ook altijd de bijsluiter voor gebruik van het product.

Reviews

Hooikoorts

★★★★☆
Tijdens de zomer heb ik vaker last van hooikoorts. Mijn arts heeft me dus Cetirizine, een anti-allergiemedicijn, voorgeschreven. Het werkt uitstekend. Ik hoef het gelukkig niet te vaak te gebruiken, want het maakt me best slaperig en ik wil niet teveel werkdagen verliezen door thuis te blijven.
- Paul
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies