bestel chlooramfenicol

Chlooramfenicol kopen

Chlooramfenicol bestrijdt bacteriën en wordt dus gebruikt als antibiotica. Vooral bij ooginfecties wordt de antibiotica ingezet. Doordat veel bacteriën in één keer bestrijdt wordt merkt u al binnen drie dagen verbetering. U kan Chlooramfenicol als oogdruppels of oogzalf voorgeschreven krijgen. Als u Chlooramfenicol krijgt voorgeschreven krijgt u een kuur van een aantal dagen. Het is belangrijk dat u altijd de complete kuur afmaakt. Als u vroegtijdig met de kuur stopt krijgen de bacteriën de kans om weer terug te keren.

Toon reviews Koop Chlooramfenicol

Chlooramfenicol bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Chlooramfenicol 1% oogzalf 4 g + Consult + Service fee € 64,50 Bekijk product
Chlooramfenicol 0.5% oogdruppels 10 ml + Consult + Service fee € 62,20 Bekijk product
Minims Chlooramfenicol € 75,50 Bekijk product

Waar wordt Chlooramfenicol voor gebruikt?

Chlooramfenicol wordt vooral voorgeschreven om bacteriën in het oog te bestrijden. Bijvoorbeeld als u last heeft van een ontstoken oog door een infectie. Meestal gaan de bacteriën op het bindvlies van het oog zitten. Uw oog ziet hierdoor rood en als u wakker wordt kan er pus uit uw oog komen. U heeft ook last van branderige ogen. De arts kan om de infectie te behandelen Chlooramfenicol voorschrijven. Binnen twee weken gaat de infectie hierdoor over, maar meestal merk je al een effect na drie dagen druppelen.

Hoe gebruikt u Chlooramfenicol?

Als u oogzalf heeft gekregen dient u eerst goed uw handen te wassen met water en zeep. Droog vervolgens uw handen af en ga voor de spiegel staan. Als u contactlenzen draagt haalt u deze eerst uit uw ogen. Trek vervolgens met uw vingers het ooglid naar beneden zodat er een gootje ontstaan. Buig met het hoofd iets achterover en doe de zalf in het gootje. Knipper nu een paar keer met uw ogen. U kan nu tijdelijk iets wazig zien. Was vervolgens uw handen met water en zeep. Bij de druppels wast u ook uw handen voor gebruik en verwijdert u de contactlenzen. U brengt de druppels net als de zalf aan in het gootje. Was vervolgens uw handen nadat u niet meer wazig ziet en u een paar keer geknipperd heeft met uw ogen.

Wanneer Chlooramfenicol niet gebruiken?

Bent u korter dan 37 weken zwanger of probeert u zwanger te worden? Dan kan u veilig gebruik maken van Chlooramfenicol. U mag het medicijn niet gebruiken als u langer dan 37 zwanger bent of gaat bevallen. U mag de oogdruppels ook niet gebruiken in combinatie met andere oogdruppels. Eventueel kan dit wel als u er minimaal drie minuten tussen laat zitten. U voorkomt zo dat er een wisselwerking ontstaat tussen de werkzame bestandsdelen van de oogdruppels.

Dosering

De arts bepaalt de dosering van de oogdruppels of oogzalf. Meestal moet u verspreid over de dag meerdere keren druppelen of zalf smeren. U krijgt een kuur voorgeschreven voor een aantal dagen. Het is belangrijk om de kuur af te maken en niet te stoppen als de klachten verdwenen zijn. Merkt u binnen drie dagen geen verbetering? Ga dan terug naar de arts voor een andere dosis of medicijn. Het kan ook voorkomen dat de arts u vraagt om net zolang door te gaan tot de klachten verdwenen zijn. Als de klachten verdwenen zijn moet u nog twee dagen doorgaan met druppelen. U mag de oogzalf of druppels maximaal 2 weken gebruiken.

Bijwerkingen

Er zijn een aantal bijwerkingen die bijna altijd voorkomen. Zo kan u na het druppelen of smeren last krijgen van een geïrriteerd of branden gevoel in uw ogen. De oogdruppels kunnen ook een bittere smaak in de mond geven. U kan ook na het gebruik van de druppels of zalf last krijgen van wazig zien. Dit mag maximaal 1 tot 2 uur duren. Zelden kan u last krijgen van een schimmelinfectie in de ogen doordat ook gezonde bacteriën gedood worden. U kan ook een overgevoeligheid reactie krijgen. Als u hier last van krijgt dient u direct contact op te nemen met een arts.

Reviews Chlooramfenicol

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies