Claritromycine kopen

Claritromycine kopen

Claritromycine is een antibiotica en wordt gebruikt om de groei van bacteriën te remmen. Binnen een paar dagen na het gebruik van de antibiotica merkt u al direct het effect. Artsen schrijven Claritromycine vooral voor bij luchtweginfecties aan de longen, keel en bijholtes. U kan het medicijn ook voorgeschreven krijgen bij ziektes zoals: taaislijmziekte, legionella of een huidinfectie. U krijgt bij Claritromycine altijd een kuur voorgeschreven voor een aantal dagen. Dit is minimaal vijf dagen en maximaal veertien dagen. U moet de kuur altijd helemaal afmaken omdat er soms nog bacteriën over zijn.

Toon reviews Koop Claritromycine

Clarithromycin bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Clarithromycin 250mg 14 tabl. € 48,00 Bekijk product

Waar wordt Claritromycine voor gebruikt?

Claritromycine wordt gebruikt als antibiotica bij infecties met bacteriën. Dit kan een luchtweginfectie zijn zoals een longontsteking of acute bronchitis. U kan het medicijn ook voorgeschreven krijgen bij huidinfecties zoals wondroos. Bent u besmet met legionella bacteriën? Dan kan u Claritromycine voorgeschreven krijgen om de bacteriën te bestrijden. U kan ook bij een huidinfectie zoals: eczeem of wonden waar bacteriën bijgekomen zijn Claritromycine voorgeschreven krijgen. Als u last heeft van een maagzweer of darmzweer kan de oorzaak liggen bij een bacterie. In dit geval krijgt u antibiotica voorgeschreven krijgen om de bacterie te bestrijden.

Hoe gebruikt u Claritromycine?

Claritromycine krijgt u meestal voorgeschreven als tabletten. U dient deze tabletten met een glas water in te nemen. U mag niet op de tabletten kauwen tijdens het innemen. Naast tabletten is het mogelijk om de antibiotica als drankje voorgeschreven te krijgen. Een arts zal u voorschrijven hoe lang u de kuur dient te gebruiken. Maak de kuur altijd helemaal af ook als de klachten verdwenen zijn. Als u te vroeg stopt met de kuur kunnen de bacteriën weer terugkeren. Afhankelijk van de klachten duurt de kuur tussen de vijf en veertien dagen.

Wanneer Claritromycine niet gebruiken?

Er is een wisselwerking bekend met bepaalde medicijnen. Laat een arts voor u nakijken of u Claritromycine mag gebruiken in combinatie met uw medicijnen. In combinatie met sommige medicijnen kan u bijvoorbeeld meer last krijgen van hartritmestoornissen of werken uw medicijnen onvoldoende. U mag de medicijnen ook niet gebruiken in combinatie met buiktyfusvaccin capsules. Het vaccin werkt namelijk niet meer in combinatie met Claritromycine. U kan de medicijnen wel veilig gebruiken tijdens uw zwangerschap. Werken uw nieren minder goed? Het zou kunnen dat de dosering dan aangepast dient te worden. Geef dit aan als u Claritromycine krijgt voorgeschreven door een arts.

Dosering

De arts bepaalt de dosering afhankelijk van uw aandoening. Meestal mogen volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar tweemaal daags één of twee tabletten van 250 mg. Wijk absoluut niet af van de voorgeschreven dosering. Neem de dosis op vaste tijden in, zodat u geen dosis overslaat. Bent u een dosis vergeten? Neem binnen 8 uur de vergeten dosis als nog in. Is het langer dan 8 uur geleden? Dan slaat u voor nu de dosis over en haalt u deze aan het einde van de kuur weer in. U gebruikt dan de kuur een dag langer.

Bijwerkingen

U kan soms last krijgen van bijwerkingen door het gebruik van Claritromycine. Een veel voorkomende bijwerking is dat u tijdelijk uw smaak verliest en uw reukvermogen minder wordt. U kan ook last krijgen van maagdarmklachten zoals verstopping of diarree. Daarnaast kan u last krijgen van overmatig zweten of huiduitslag. Krijgt u last van een huiduitslag? Neem dan contact met de arts want u kan overgevoelig zijn voor één van de bestandsdelen. U kan ook last krijgen van ontstoken slijmvliezen van de vagina, mond, keel of anus. U kan bijvoorbeeld last krijgen van een schimmelinfectie. Eventueel kan de arts hier medicatie voor voorschrijven. Als u veel last heeft van bijwerkingen of u zorgen maakt kan u contact opnemen met uw huisarts.

Reviews Claritromycine

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies