daktarin bestellen

Daktarin kopen

Daktarin is een antischimmelmiddel. Het antischimmelmiddel bevat namelijk de stof ‘miconazol’, dit doodt schimmels en gisten welke op de huid voorkomen en hierdoor dus ook klachten veroorzaken. Indien u klachten en last heeft van een schimmelinfectie zoals:

  • Huidschimmel
  • Voetschimmel
  • Schimmelnagel

Dan kan Daktarin u een oplossing bieden.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
strooipoeder 20gr € 7,90 Bekijk product
creme 2% 15 g. € 7,90 Bekijk product
creme 20 mg/g 30 g. € 12,20 Bekijk product
nagellak 20 mg/ml 30 ml. € 12,50 Bekijk product

Daktarin: Waar wordt het voor gebruikt?

Schimmelinfecties zijn niks nieuws en zijn veelvoorkomend. Met name de voetschimmel, welke ook wel de zwemmerseczeem wordt genoemd. Als wel de schimmelnagel of kalknagel genoemd. Dit type schimmel is veel te herkennen aan rode plekken tussen de tenen of aan de rand van de voetzolen. Vaak in combinatie met vervelling, jeuk, onaangename geur en bultjes. Een echte kalknagel heeft vaak de volgende symptomen ook: een brokkelig uitziende nagel, een verdikte nagel met een geelwitte of bruine kleur. In sommige gevallen jeukt ook de omliggende huid.

Wat doet het middel dan precies? Daktarin heeft een werking dat ervoor zorgt dat het schimmels dood die verantwoordelijk zijn voor deze bovengenoemde aandoeningen. Dit zorgt voor een vermindering van de klachten, waardoor de huid en nagels kunnen genezen.

Dosering

Hoe Daktarin te gebruiken?

Het antischimmelmiddel is verkrijgbaar in verschillende varianten, namelijk crème, nagellak en strooipoeder.

Daktarin Crème

De crème moet u dagelijks twee keer dun op aan gedunde huid smeren. Zorg altijd dat de huis gewassen en droog is voordat de crème aangebracht wordt. Verwijder ook altijd de verschillende losse velletjes indien deze aanwezig zijn. Aanbevolen wordt om het middel te gebruiken totdat de infectie compleet verdwenen is, aangeraden wordt om nog een week extra te smeren om uit te sluiten dat de schimmelinfectie weer snel terugkomt.

Daktarin poeder

De poeder kan worden gebruikt voor het behandelen van de geïnfecteerde huid. Maar ook bijvoorbeeld voor het schimmelvrij maken va sokken en schoenen. Dit kan erg eenvoudig, dit doet u door een kleine hoeveelheid poeder in de sokken en schoenen te strooien. Dit doodt de achterbleven schimmelsporen. Dit verminderd de kans om opnieuw besmet te raken, waardoor de kans op het verdwijnen van de schimmelinfectie ook weer groter is. Hetzelfde als de crème, gebruik de poeder circa 10 dagen na het verdwijnen van de schimmel om het geheel uit te sluiten.

Nagellak

De nagellak is speciaal om diep door te dringen in de nagelplaat, op deze wijze kan de infectie namelijk goed bestreden worden. Zorg dagelijks voor aanbrenging van één tot twee keer op de nagel die geïnfecteerd is. Indien er nog een laagje oude nagellak op zit, verwijder dit eerst. Dit kan door middel van het gebruik van een aceton. Ga net zo lang door met het gebruiken van de Daktarin nagellak tot de nagel er weer goed uit ziet.

In de meeste gevallen duurt de behandeling van twee tot zes weken. Dit is bij iedereen anders. Een kalknagel daarentegen duurt een stuk langer, reken hiervoor op gemiddeld 7 tot 8 maanden.

Aanbevolen wordt om Daktarin niet te gebruiken op een beschadigde huid, ook is het belangrijk om contact met de ogen en andere slijmverliezen te maken. Lees daarom ook altijd de bijsluiter voor gebruik.

Bijwerkingen

Voor Daktarin zijn geen bijwerkingen bekend. In zeer zeldzame gevallen bestaat de mogelijkheid tot huidirritatie, denk hierbij aan jeuk of een branderig gevoel. Indien deze bijwerking niet verdwijnt, neem dan direct contact op met een arts.

Indien u gevoelig bent voor de stof miconazol, of één van de overige gebruikte bestanddelen: gebruik dan geen Daktarin. Wanneer u last heeft van vaginale schimmel, maak dan ook geen gebruik van de creme of strooipoeder. Hier is een ander antischimmelmiddel voor

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies