De e-sigaret is minder dan roken schadelijk

De e-sigaret is een elektrische sigaret. Een e-sigaret maakt geen gebruik van tabak. Veel mensen die willen stoppen met roken stappen over naar de e-sigaret. Een e-sigaret maakt gebruik van speciale vloeistoffen. Dit wordt e-liquid genoemd. Men spreekt niet van roken, maar van dampen. Dit omdat de verhitte vloeistof wordt omgezet in damp. Er zijn verschillende soorten modellen en merken als het gaat om de e-sigaret. De beste e-sigaret vinden hangt af van jouw wensen.

Voor beginners is er zelfs een beginnerskit om het elektrisch roken gemakkelijk te maken. Er is een groot assortiment aan batterijen, verstuivers en mondstukken. Elke fabrikant maakt het anders, waardoor je een verschil hebt met de luchtstroomsnelheid, de druk val en de productie van de damp. Zo kun je eerst kennis maken met het elektrisch roken en daarna bepalen of het wel iets voor jou is.

Beginnen met e-roken?

Beginnende rokers hebben de optie om te kiezen voor een beginnerskit. Wanneer je zo een kit koopt krijg je een clearomizer, een batterij, een atomizer en een mondstuk. De clearomizer is de tank voor je vloeistof. De atomizer is het verwarmingselement. Op deze manier kun je kennismaken met het e-roken en voor jezelf nagaan of het wel iets voor je is. Als je gewend bent met het roken van een tabakssigaret moet je in het begin wennen aan de smaak van een e-sigaret. Het voordeel van een e-sigaret is dat de e-liquids te verkrijgen zijn in verschillende smaken. Dit maakt het roken aangenamer. 

Wat is een e-liquid? 

In de e-liquid zitten water, aroma’s, propyleenglycol en/of glycerol en meestal nicotine. Als gebruiker kun je een keuze maken uit de verschillende nicotinegehaltes. Die worden uitgedrukt in mg of ml. Ook zijn er smaken en aroma’s te verkrijgen. Die kunnen verwijzen naar zoete smaken, fruitsmaakjes of kruiden. De vloeistof van de e-liquid wordt omgezet in damp. Je ruikt dan niet de nare geur van tabak maar in plaats daarvan een aangename geur. Mensen die een e-sigaret dampen gebruiken soms ook vloeistofpatronen met nicotine. De nicotine zit in de in- en uitgeademde damp. Nicotine hoeft dus niet uit tabak te komen. Maar er bestaat ook vloeistof die geen nicotine bevat.  De e-liquid kun je zien als brandstof voor de e-sigaret. Na een tijdje moet je de e-sigaret wel weer bijvullen met nieuwe vloeistof. Het voordeel is dat dit relatief goedkoop is. In ieder geval goedkoper dan het kopen van een pak sigaretten. Bij het kopen van een liquid kun je kiezen voor een nicotinegehalte dat gelijk staat aan het nicotinegehalte van je huidige sigaretten. Op deze manier kun je eenvoudiger overstappen van een tabakssigaret naar de e-sigaret. Omdat je dit allemaal zelf kunt bepalen is elektrisch roken minder schadelijk dan roken van een tabakssigaret.

Elektrisch roken is minder schadelijk 

Elektrisch roken is veel minder schadelijk voor de gezondheid van de roker. Dit omdat je geen teer en koolmonoxide inademt. Ook is het goedkoper. De vloeistof, ook wel e-liquid genoemd is namelijk goedkoper dan een pakje sigaretten. Voor de naaste omgeving is een e-sigaret aangenamer. Omstanders worden niet geconfronteerd met de rook en de vieze geur. Bij elektrisch roken heb je als voordeel dat je rookt zonder dat je de schadelijke gevolgen er vanonder vindt. Bij het elektrisch roken komt er waterdamp vrij die je inademt. Elektrische sigaretten bevatten ook geen kankerverwekkende teer, koolmonoxide en stikstofmonoxide. Als je elektronisch rookt bepaal je zelf hoeveel nicotine er in je e-sigaret zit. Voor je longen is het wel een overgang. Je longen zijn immers rook gewend. Toch zul je redelijk snel gewend zijn aan deze vorm van roken. Met een e-sigaret kan je makkelijk je nicotine inname bepalen, e-liquids zijn er namelijk in verschillende sterktes en zelfs nicotine vrij. Dit stelt je in staat om langzaam af te bouwen, op die manier kun je op een snellere manier van je verslaving af komen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.