Een gezonder alternatief van de sigaret

Het klinkt als een haast onmogelijke opgave en zou het inderdaad zo zijn geweest als de e-sigaret er niet gekomen zou zijn. deze kwam in vanaf 2003 langzaam aan in ontwikkeling en was het de Chinese markt die het eerst kennis mocht maken met deze revolutionaire vorm van roken. De verovering van de rest van de wereld liet niet lang op zich wachten en was het vooral op gezondheidsgebied dat het gebruik een groot verschil uit maakte.

Geen schadelijke rook, maar gewoon damp

Wie zo’n e-sigaret roker ooit eens geobserveerd heeft, zal ook gemerkt hebben dat er sprake is van dampen die vrijkomen. Deze zijn onschuldig en bestaan uit de vloeistof welke in het reservoir wordt gevuld. Door het inhaleren van deze damp krijgt de roker te maken met dezelfde sensatie als die van een sigaret zonder de schadelijke effecten. Dit gezond alternatief bevat namelijk geen schadelijke bestanddelen die in sigarettenrook te vinden zijn. ook kan de samenstelling van de vloeistof zodanig samengesteld worden dat er geen of weinig nicotine in zit. Verslaafd raken aan de e-sigaret zal dus ook niet zo snel gebeuren en hoeft er voor het stoppen niet een lang proces aan voor te gaan.

Tal van studies hebben het nut ook al bewezen

Na de initiёle controversie rond de e-sigaret, werden er  verschillende studies uitgevoerd over de effecten van het gebruik. Daar bleek uit dat zo een e-sigaret terecht als een gezond alternatief voor een gewone sigaret beschouwdt mag worden.  roken is dus met deze revolutionaire ontwikkeling verworden tot een gezonde manier van ontspannen en maakt de enorme keuze aan smaken de e-sigaret ook nog veelzijdiger. Het apparaatje spreekt daarom ook grote groepen aan en wint nog steeds aan populariteit.

Wie het dus sceptisch was over de voordelen van een e-sigaret op het gebied van de gezondheid, zal dus met het lezen van de juiste informatie wel gauw een andere mening zijn toegedaan.  Naast personen die graag de overstap willen maken, zijn er ook velen die nog nooit een sigaret hebben geprobeerd. Met de komst van een gezond alternatief in de vorm van een e-sigaret behoren alle zorgpunten tot het verleden en kan het genot door veel meer personen worden ervaren.

Een groot aanbod van e-sigaretten en e-liquids vindt je op www.mr-joy.nl

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.