bestel nexium

Esomeprazol kopen

Esomeprazol wordt voorgeschreven bij problemen met de maag. Esomprazol zorgt ervoor dat de maag minder maagzuur aanmaakt. De medicatie wordt soms ook voorgeschreven als maagbeschermer. De medicijnen moeten voorkomen dat uw maag beschadigd door het gebruik van medicijnen. Afhankelijk van de oorzaak van de maagproblemen kan u Esomeprazol soms langdurig moeten slikken. Soms worden de pillen tijdelijk voorgeschreven om uw maag te beschermen bij het gebruik van andere medicijnen of pijnstillers. Bij beschadigingen aan de maag werkt Esomeprazol snel en verminderen de klachten binnen een paar dagen.

Toon reviews Koop Esomeprazol

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Nexium Control 20 mg 7 tabl. € 7,20 Bekijk product
Nexium Control 20 mg 14 tabl. € 13,50 Bekijk product
Nexium 20 mg 28 Tabl. + Consult + Service fee € 74,50 Bekijk product
Nexium 40 mg 28 Tabl. + Consult + Service fee € 90,00 Bekijk product

Waar wordt Esomeprazol voor gebruikt?

Officieel is Esomeprazol een maagzuurremmer. De medicatie kan voorgeschreven worden bij maagklachten. De medicijnen hebben ook een beschermende functie en kunnen de maag beschermen tegen beschadigingen. U kan Esomeprazol ook voorgeschreven krijgen bij een maagzweer of darmzweer. Doordat er minder maagzuur in de maag zit kan de maagzweer genezen. De pillen kunnen ook voorgeschreven worden bij het syndroom van Zollinger-Ellison. Hierbij maakt het lichaam grote hoeveelheden maagzuur aan. De grote hoeveelheid aan maagzuur wordt teruggebracht door het slikken van Esomeprazol.

Hoe gebruikt u Esomeprazol?

De arts kan tabletten of capsules met Esomeprazol voorschrijven. Een tablet of capsule dient u zonder te kauwen door te slikken met voldoende water. De arts schrijft een dosering voor meestal zijn dit afhankelijk van de klachten twee tabletten per dag. U kan de medicijnen op ieder moment van de dag innemen. Doe dit wel op vaste tijden, zodat u geen dosis vergeet. Heeft u moeite met pillen slikken? U kan een zakje met korrels krijgen die u in een half glas water kan doen. Roer de vloeistof goed door en slik de vloeistof door.

Wanneer Esomeprazol niet gebruiken?

Bent u zwanger of heeft u een kinderwens? Neem contact met uw arts op over het gebruik van Esomeprazol. Neem dit medicijn alleen in overleg met een arts. Er is namelijk nog weinig bekend over de invloed op uw ongeboren kindje. Eventueel kan de arts u een alternatief voorschrijven. U mag het medicijn ook niet gebruiken met verschillende andere medicijnen. Informeer altijd bij de apotheek of arts of u Esomeprazol mag gebruiken of lees de bijsluiter. U mag het medicijn bijvoorbeeld niet gebruiken met: Ketoconazol, Itraconazol, Posaconazol, Cefuroxim, Rifampicine, Fenytuïne, Bosutinib, Methotrexaat of Enzalutamide.

Dosering

De arts bepaalt de dosering aan de hand van uw klachten. U mag de dosis nooit zelf aanpassen als de pillen onvoldoende werken kan u het beste contact opnemen. Meestal krijgt u twee capsules per dag voorgeschreven. Bij een maagzweer krijgt u het advies om 8 weken lang de medicijnen te slikken. Dit is de tijd die uw lichaam nodig heeft om te herstellen. Gebruikt u Esomeprazol als maagbeschermer? U gebruikt het medicijn zolang u de pillen slikt die uw maag kunnen beschadigen. Bij het syndroom van Zollinger-Ellison slikt u de medicijnen vaak langdurig.

Bijwerkingen

Naast het gewenste effect kan u last krijgen van bijwerkingen. U kan bijvoorbeeld last krijgen van maagdarmklachten of hoofdpijn. Als u een hele hoge dosering krijgt voorgeschreven wordt er gekozen voor injecties. U krijgt dan irritatie bij de injectieplaats. U kan zeer zelden last krijgen van slaperigheid, duizeligheid, jeuk, huiduitslag, zweten of haaruitval. Heel soms kan u last krijgen van overgevoeligheid. Als u een overgevoeligheidsreactie krijgt dient u direct contact op te nemen met uw huisarts.

Reviews Esomeprazol

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies