Flucloxacilline kopen

Flucloxacilline kopen

Flucloxacilline is een antibiotica en wordt gebruikt om bacteriën te bestrijden. Binnen enkele dagen worden bacteriën na het gebruik van de antibiotica bestreden. Deze antibiotica wordt gebruikt voor infecties aan de huid, hersenvliesontsteking of een luchtweginfectie met bacteriën. Als u dit medicijn krijgt voorgeschreven krijgt u altijd een kuur. De kuur duurt tussen de 5 en 10 dagen. Het is belangrijk dat u de kuur altijd helemaal afmaakt ook als u eerder hersteld bent. Als u de kuur niet afmaakt kunnen bacteriën terugkeren. U wordt dan later opnieuw ziek ondanks dat u antibiotica gehad heeft.

Toon reviews Koop Flucloxacilline

Flucloxacilline bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Flucloxacilline 500 mg 40 caps. € 48,20 Bekijk product

Waar wordt Flucloxacilline voor gebruikt?

Artsen schrijven Flucloxacilline als antibiotica voor bij een infectie met bacteriën. Dit kan een infectie aan de huid zijn. Bijvoorbeeld ontstoken eczeem, krentenbaard of wondroos. Soms wordt de antibiotica ook voorgeschreven om een infectie te voorkomen. Bij een operatie kan het medicijn bijvoorbeeld voorgeschreven worden om een infectie te voorkomen. Eventuele bacteriën die door de operatie in het bloed terecht komen worden gedood. Naast huisinfecties kan de antibiotica voorgeschreven worden bij een luchtweginfectie met bacteriën. Denk hierbij aan een zware keelontsteking of een longontsteking. Flucloxacilline wordt ook voorgeschreven bij een hersenvliesontsteking. Hierbij zijn de vliezen rond de hersenen ontstoken door een bacterie.

Hoe gebruikt u Flucloxacilline?

Flucloxacilline wordt meestal voorgeschreven in capsules. U kan de capsules het beste op een lege maag innemen. Slik de capsules in z’n geheel door met voldoende water. Dit dient u een uur voor de maaltijd of twee uur na de maaltijd te doen. Neem de pillen op gezeten tijden in. U voorkomt zo dat u een dosis overslaat. De arts schrijft de dosis voor en hoeveel pillen u per dag mag slikken. Maak de kuur altijd helemaal af. Als u een dosis overslaat of eerder stopt zijn niet alle bacteriën gedood en keert de infectie terug. Vergeet u een dosis? Neem deze dan achteraf alsnog in. Bent u langer dan twee uur uw dosis vergeten in te nemen? Slik de kuur dan een dag langer door en haal de pil aan het einde van de kuur in.

Wanneer Flucloxacilline niet gebruiken?

U kan overgevoelig zijn voor één van de bestandsdelen in Flucloxacilline. Als u overgevoelig bent neem dan direct contact op met uw arts voor een alternatief. Er is ook een wisselwerking bekend met andere medicijnen. Bijvoorbeeld met antistollingsmiddelen kan u problemen krijgen als u de antibiotica langdurig gebruikt. Informeer hierna bij uw arts. Als u gebruik maakt van andere antibiotica tegelijk met Flucloxacilline, dan kunnen beide medicijnen elkaar opheffen. Slikt u op dit moment capsules tegen buiktyfus? Dit vaccin kan niet goed werken door de antibiotica. Zorg ervoor dat er minimaal drie dagen tussen de antibiotica en het vaccin zit. Bent u zwanger of heeft u een kinderwens? U kan veilig gebruik maken van Flucloxacilline.

Dosering

Een arts bepaalt de dosering van Flucloxacilline. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar krijgen meestal een kuur van minimaal 5 dagen en maximaal 14 dagen voorgeschreven. De kuur bestaat uit één capsule per dag van 500 mg. Kinderen van 6 tot 12 jaar krijgen één capsule per dag van 250 mg. Deze antibiotica is meestal niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Het is belangrijk om de dosis van het etiket aan te houden en de kuur helemaal af te maken ook als de klachten over zijn.

Bijwerkingen

Misselijkheid, braken en diarree komt veel voor bij het gebruik van Flucloxacilline. Het is belangrijk dat u voldoende vocht drinkt om te voorkomen dat u uitgedroogd raakt. U kan ook last krijgen van huiduitslag met rode vlekjes. Dit ontstaat soms tijdens de kuur of een paar dagen na de kuur. Dit is vrij onschuldig en verdwijnt vanzelf. Als de vlekjes paars van kleur zijn, jeuken of u krijgt last van galbulten, dan dient u contact op te nemen met uw arts.

U bent mogelijk overgevoelig voor één van de bestandsdelen. Door het gebruik van de antibiotica kan u ook koorts krijgen en pijn in uw spieren en gewrichten. Zelden kan u last krijgen van leverproblemen of een verminderde werking van uw nieren. Meld dit direct bij uw arts. U merkt dit als uw buik opgeblazen is en u slecht kan plassen.

Reviews Flucloxacilline

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies