Fluticason bestellen

Fluticason is de werkzame stof in veel verschillende merken medicijnen. Het is een bijnierschorshormoon. Oorspronkelijk is het medicijn bedoelt om ontstekingen te remmen, maar het kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het medicijn kan op de huid gesmeerd in de vorm van een zalf of geïnhaleerd worden bij een luchtweginfecties. Daarnaast is het ook te verkrijgen als neusspray, wanneer u bijvoorbeeld regelmatig last heeft van neuspoliepen of een ontstoken neusslijmvlies. Fluticason is alleen verkrijgbaar op doktersrecept.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Flixotide Diskus 50 mcg € 46,00 Bekijk product
Flixotide Evohaler 50 mcg € 46,00 Bekijk product
Flixotide Diskus 100 mcg € 50,20 Bekijk product
Flixotide Evohaler 125 mcg € 78,00 Bekijk product
Flixotide Diskus 250 mcg € 78,00 Bekijk product
Flixotide Evohaler 250 mcg € 112,00 Bekijk product
Flixotide Diskus 500 mcg € 112,00 Bekijk product
Flixonase neusspray 50 mcg/dosis 150 doses € 58,00 Bekijk product

Waar wordt Fluticason voor gebruikt?

Fluticason wordt voorgeschreven bij ontstekingen. Als u bijvoorbeeld last heeft van luchtweginfecties zoals COPD of Astma kan u het hormoon voorgeschreven krijgen als inhalatiemiddel. Soms wordt het medicijn voorgeschreven in combinatie met een luchtwegverwijder. Het medicijn kan ook voorgeschreven worden als zalf voor ontstekingen aan het huidoppervlak. Bijvoorbeeld bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Het medicijn kan ook gebruikt worden bij een langdurig ontstoken neusslijmvlies, poliep, allergie of hooikoorts. De neusspray werkt ontstekingsremmend.

Hoe gebruikt u Fluticason?

Als inhalatiemiddel gebruikt u Fluticason iedere dag. Binnen 10 dagen merkt u dat u minder benauwd bent. Bij sommige patiënten kan dit enkele weken duren. Het is belangrijk dat u het medicijn goed inhaleert. Ga hiervoor minimaal één keer per jaar terug naar de apotheker. De apotheker kan controleren of u wel goed inhaleert. Als u de neusspray gebruikt dan mag u tweemaal per dag de spray gebruiken. De spray werkt ongeveer 12 uur. Het advies is om deze op vaste tijdstippen te gebruiken. Bij de zalf geeft de arts instructies mee hoe vaak u het medicijn moet aanbrengen. Het is belangrijk niet te dik te smeren en het medicijn niet langer dan een paar weken te gebruiken. Uw huid kan dan te dun worden.

Wanneer Fluticason niet gebruiken?

U mag de zalf Fluticason niet gebruiken in combinatie met andere huidmiddelen. Hierdoor kan u de Fluticason wegsmeren. Een wisselwerking met andere medicijnen is niet bekend. Als u Fluticason inhaleert kan dit medicijn een wisselwerking hebben met itraconazol. De hoeveelheid Fluticason kan hierdoor in het bloed stijgen, waardoor u de klachten van het syndroom van Cushing kan krijgen. Deze wisselwerking is ook bekend in combinatie met de neusspray. De neusspray en het inhalatiemiddel mag veilig gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Van de zalf is niet bekend wat de mogelijke effecten zijn op het ongeboren kind.

Dosering

De neusspray en het inhalatiemiddel hebben een standaard dosering. De arts zal aangeven hoe hoog u de dosering op het inhalatieapparaat mag instellen. Voor de neusspray staat 1 spray per 12 uur voorgeschreven. De zalf mag 2 maal per dag dun aangebracht worden op de ontstoken huid.

Bijwerkingen

De bijwerkingen zijn afhankelijk van de vorm van Fluticason die u gebruikt. Bij de zalf kan u bijvoorbeeld last krijgen van huidinfecties. Deze worden door de zalf gemaskeerd en vallen minder snel op terwijl ze wel aanwezig zijn. Bij het inhalatiemiddel kan u last krijgen van een schimmelinfectie in de mond of keel. Dit gebeurt als er wat van het middel in de keel of mond achterblijft. Bij de neusspray kan u soms last krijgen van neusbloedingen. Deze verschijnselen verdwijnen als u aan het middel gewend bent.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies