fucidin bestellen

Fucidin kopen

Het medicijn Fucidin is een antibioticum, dat als doel heeft om gebruikt te worden op de huid. Fucidin bevat de werkzame stof ‘fusidinezuur’, welke bacteriën doodt op de huid. Dit voorkomt dat de bacteriën tot een ontsteking kunnen leiden. Belangrijk om te weten is dat het alleen met een recept besteld kan worden, via onderstaande partij kunt u het via één apotheek bestellen met recept.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
creme 30 g € 48,20 Bekijk product

Waar is Fucidine goed voor?

Het product wordt gebruikt bij bacteriële huidinfecties, dit leidt dat artsen het voorschrijven bij de volgende situaties:

  • Bij steenpuisten;
  • Bij krentenbaard, dit is een infectie op de huid waarbij u last heeft van een rood blaasje met veelal gele korsten. Dit is meestal rondom de neus en mond, in enkele gevallen ook op de romp.
  • Bij ontstoken huid, dit is vaak in combinatie met een zwelling, roodheid, pijn en af en toe ook vorming van pus.

De werking van Fucidine heeft als doel dat de bacteriën welke zorgen voor de infectie zullen sterven. Dit zorgt er weer voor dat de huid kan genezen. Binnen enkele dagen zullen de verschijnselen van de infectie weer afnemen.

Hoe Fucidine te gebruiken?

Het medicijn is verkrijgbaar via de bovenstaande knop, wel heeft u hier een recept voor nodig. U kunt het direct bestellen met een artsconsultant via de betreffende website.

Het middel brengt u dun aan de huid, exact op de plekken waar het is aangedaan. Belangrijk is dat u de huis eerst schoonmaakt voor gebruik, dus voor het aansmeren van de Fucidine zalf of crème moet de huid eerst schoon zijn. Verwijder ook altijd velletjes en korstjes die los zitten. Houd ook rekening mee dat de zalf niet aangebracht moet worden op natte wonden. Met de crème kan dit wel. Probeer vervolgens de behandelde huid af te stekken met een steriel gaasje, zodat het niet opnieuw gaat ontsteken of viezigheid in komt.

Belangrijk is om altijd contact met de ogen te vermijden. Was ook altijd direct uw handen na het aanbrengen van het middel. Vraag de arts hoelang u het medicijn moet gebruiken, dit is in elke situatie anders en hangt af van de snelheid van de genezing.

Bijsluiter

Fucidin bijsluiter

Dosering

De dosering is als volgt: Plaats één tot tweemaal per dag de crème of zalf op de geïnfecteerde huid. Smeer de huid dun in.

Het kan zijn dat de arts anders voorschrijft. Raadpleeg daarom altijd de arts voor gebruik en lees ook altijd de bijsluiter.

Bijwerkingen

In de meeste gevallen zijn er geen bijwerkingen, toch kan het voorkomen dat de volgende bijwerkingen optreden:

  • Het zorgt voor een droge huid;
  • Het brengt wat huidirritatie op de plekken waar het is aangebracht;
  • Het geeft wat jeuk op de plekken waar het is aangebracht;
  • Het zorgt voor een brandend, prikkelend of steken gevoel op de plekken waar het is aangebracht.

Indien u veel last krijgt van de bijwerkingen, neem dan ook altijd direct contact op met uw huisarts. In de bijsluiter vindt u ook informatie over de bijwerkingen, lees deze daarom altijd voor gebruik.

Reviews

Steenpuist aan achternek

★★★★★
Ik krijg af en toe last van steenpuisten en al een paar weken heb ik eentje aan de achterkant van mijn nek groeien. Mijn huisarts verzekerde me dat Fucidin zou helpen het te verwijderen. Het is een zalf en ik smeer het elke dag in. Ik heb gemerkt dat het kleiner is geworden, maar ik juich nog niet.
- Roy
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies