fusidinezuur kopen online

Fusidinezuur bestellen

Fusidinezuur is een vorm van antibiotica dat helpt bij het bestrijden van specifieke bacteriële infecties. Het medicijn kan gebruikt worden bij terugkerende steenpuisten, ontstoken eczeem en/of krentenbaard. Daarnaast kan het worden gebruikt voor andere infecties die van binnenuit ontstaan en soms worden er ook oogdruppels voorgeschreven. Het medicijn zorgt ervoor dat de bacteriën gedood worden en de ontsteking verdwijnt. Fusidinezuur voornamelijk ingezet bij de stafylokok-bacterie.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Tijdelijk niet beschikbaar Bekijk alternatief

Waar wordt Fusidinezuur voor gebruikt?

Fusidinezuur kan voor verschillende aandoeningen gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor ontstoken ogen door een infectie. Bacteriën kunnen een ontsteking aan het oog veroorzaken. Meestal is het bindvlies van het oog ontstoken. Vaak is bij deze ontsteking het oog rood en komt er pus uit. Fusidinezuur kan ook gebruikt worden bij ontstekingen op de huid. Artsen schrijven de zalf voor bij bepaalde huidinfecties. Het medicijn kan ook voorgeschreven worden om steenpuisten te voorkomen. Vooral als deze herhaaldelijk terugkeren. Daarnaast wordt het voor bepaalde huidinfecties, krentenbaard en ontstoken eczeem voorgeschreven. Er zijn ook Fusidinezuur pillen. Deze worden voorgeschreven bij een longontsteking, beenmergontsteking of sepsis.

Hoe gebruikt u Fusidinezuur?

De arts schrijft meestal een kuur voor van een aantal dagen. Het is belangrijk om deze kuur af te maken. Alleen door de kuur af te maken weet u zeker dat alle bacteriën gedood worden. U kan de pillen op een vast tijdstip per dag innemen. De zalf kan u rechtstreeks op de huid aanbrengen en vervolgens afdekken met een steriel verband. Was voor behandeling en na behandeling goed uw handen. Voor uw ogen kan u zowel oogdruppels als ooggel voorgeschreven kijken. Door zacht in de tube te drukken komen er druppels of gel uit. Laat de druppels in de ooghoeken vallen. Na het druppelen kan u de ogen sluiten om de zalf te laten intrekken. Open daarna weer rustig de ogen als de druppels of gel even ingewerkt zijn.

Wanneer Fusidinezuur niet gebruiken?

Fusidinezuur kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Overleg altijd met uw apotheek of arts of u veilig gebruik kan maken van Fusidinezuur. Er kan bijvoorbeeld een wisselwerking optreden in combinatie met antistollingsmedicijnen. De stolling moet dan extra gemeten worden en eventueel moet uw dosis aangepast worden. Er kan ook een wisselwerking optreden met buiktyfusvaccin. Dit vaccin kan mogelijk niet meer werken. U heeft ook meer kans op bijwerkingen als u cholesterolverlagers slikt. U kan Fusidinezuur beter niet gebruiken als u zwanger bent.

Dosering

De arts zal een dosering voorschrijven voor gemiddeld 6 dagen. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering aan te houden en de kuur af te maken. Als u de kuur niet afmaakt dan krijgt u de bacterie weer terug.

Bijwerkingen

Fusidinezuur veroorzaakt relatief weinig bijwerkingen. Als u de medicijnen als pillen slikt kan u last krijgen van maagdarmklachten. U kan ook last krijgen van vermoeidheid of duizeligheid. Als u de medicijnen druppelt kan u net na het druppelen wazig zien. U kan ook direct na het druppelen jeukende, prikkende of branderige ogen krijgen. Bij Fusidinezuur op de huid kan u last krijgen van irritatie, huiduitslag, jeuk of roodheid. U kan ook overgevoelig zijn voor het medicijn. De aandoening kan dan erger worden. Als dit gebeurt moet u contact opnemen met de arts.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies