Het belang van medische stoelen en meubilair voor de zorg

De veiligheid en het comfort van medisch personeel en patiënten is erg belangrijk. Daarom zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen op het gebied van medisch meubilair. Met meubels als medische stoelen, medicatiewagens en kamerschermen kan een verpleegkundig team ervoor zorgen dat volwassenen en kinderen medicijnen of een behandeling kunnen krijgen op een manier die comfortabel verloopt. Goede medische meubelen vergroten het werkgemak van de zorgmedewerkers en maken het verblijf van een patiënt comfortabeler. We vertellen hier meer over een aantal onmisbare meubels voor ziekenhuizen en instellingen.

Medische behandelstoelen en onderzoeksbanken

Een patiënt die in het ziekenhuis verblijft of voor een dagbehandeling komt, heeft een comfortabele plek nodig om te zitten of te liggen tijdens de behandeling. Of het nu gaat om chemotherapie, nierdialyse of een bloedafname, de nieuwste medische stoelen zorgen voor een optimaal comfort voor degene die erin plaatsneemt. Dankzij de verstelmogelijkheden voor de gewenste positie van de patiënt, kan de verpleging de benodigde medische handelingen makkelijker uitvoeren en efficiënter werken. Zo zijn er therapeutische en relaxstoelen die speciaal geschikt zijn voor mensen die veel moeten zitten of zeer hulpbehoevend zijn.

Speciale stoelen en medicatiewagens

Voor elke zorgvraag is een geschikte stoel verkrijgbaar. Zo zijn er stoelen met brede armleuningen die speciaal geschikt zijn voor kraamafdelingen. Ook borstvoedingsstoelen die stimuleren dat moeders op een comfortabele manier borstvoeding kunnen geven zijn erg populair. Bariatrische stoelen zijn weer speciaal geschikt voor mensen met zwaarlijvigheid. Verder zijn er natuurlijk patiëntenstoelen met afmetingen die geschikt zijn voor de behandeling van kinderen die in een ziekenhuis moeten verblijven.

Moeten de patiënten die in bed, in een behandelstoel of op een bank liggen medicijnen krijgen, dan zijn er wagens voor medicatie-uitgifte die dit werk vereenvoudigen en zorgen voor meer veiligheid. Het is bovendien belangrijk dat de verpleegkundige tijdens het gebruik van de medicatiewagen goed contact kan maken met de patiënt en op de wagen een tablet of beeldscherm heeft dat goed leesbaar is.

Input van zorgmedewerkers bij de ontwikkeling van medisch meubilair

Meubels in ziekenhuizen en zorginstellingen worden intensief gebruikt. Vandaar dat ze een hoge kwaliteit moeten hebben, zodat ze lang meegaan. Een van de bedrijven die medisch meubilair, zoals ergonomische stoelen, behandelbanken en medicijnwagens maakt, is VAB. Een punt dat belangrijk is bij het ontwikkelen van de meubels, is dat VAB goed luistert naar de input en ideeën van zorgmedewerkers. Het resultaat is medisch meubilair met veel bedieningsgemak, dat comfort biedt aan patiënten en personeel dat ermee werkt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.