Hoe kun je veilig sporten tijdens het gebruik van medicijnen?

Heb je sinds kort met medicijngebruik te maken? Dan zal dit om flink wat aanpassingen in je leven vragen. Je hebt immers meer om rekening mee te houden tegenwoordig. Een voorbeeld daarvan is het effect van de medicijn op de manier waarop je kunt sporten. Daarom is het ook goed om te weten hoe je dit op een veilige manier kan aanpakken. Kan je gewoon de sportschool in duiken? Of is het slim om op een andere manier aan de slag te gaan. De volgende tips gaan je helpen.

De juiste sport kiezen

De belangrijkste tip die je kunt krijgen als het om sporten met medicijnen gaat, is zorgen dat je de juiste sport kiest. Het hangt natuurlijk af van het effect van de medicijnen wat het best te doen is. Bij versuffende werkingen, is hard trainen misschien geen goed idee. Gebruik je echter stimulerende medicijnen, dan kan het in veel gevallen juist wel goed zijn om dit in te passen in je harde schema. Het is dus altijd aan te raden om goed te kijken naar de werking en de bijwerking en je daaraan aan te passen.

Wennen aan de nieuwe situatie

Het is ook belangrijk om te wennen aan de nieuwe situatie. Wanneer je medicijnen moet gaan gebruiken, dan is het slim om het sporten langzaam op te bouwen. Je raakt dan gewend aan alles wat er in je lichaam gebeurt wanneer je de medicijnen neemt en erbij gaat bewegen. Vaak blijkt dat je na enige tijd gewoon weer alles kunt zoals je dat ooit al kon. Neem er ook de tijd voor. Dit komt je gezondheid in alle opzichten ten goede. Eventueel kan je hierbij ook begeleiding en advies vragen om er zeker van te zijn.

Het juiste ritme opbouwen

Het kan ook slim zijn om je dagelijkse routine te veranderen. Wanneer je bijvoorbeeld voorheen in de avonduren ging sporten, dan kan je dat aanpassen wanneer dat niet bij je medicijngebruik past. Wanneer je bijvoorbeeld je middelen bij het avondeten in moet nemen, kan het soms slim zijn om juist daarvoor al te gaan sporten. Daardoor is het misschien beter om ’s ochtends vroeg te beginnen, of om eerst te gaan sporten na een werkdag en dan pas thuis aan te schuiven voor de maaltijd. Laat alles goed op elkaar aansluiten voor het best mogelijke resultaat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.