ramipril bestellen online

Hydrochloorthiazide bestellen

Hydrochloorthiazide is een medicijn dat er voor zorgt dat de bloeddruk verlaagt en wat de pompfunctie naar het hart verbeterd. Hydrochloorthiazide is de werkzame stof die je veelal terugvind in verschillende merken plas tabletten. Het zorgt er voor dat het teveel aan vocht sneller wordt afgevoerd, waardoor de bloeddruk verlaagt en de hartfunctie verbeterd. Dit medicijn is alleen op doktersrecept verkrijgbaar.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Ramipril 1.25 mg 84 caps. € 48,20 Bekijk product
Ramipril 1.25 mg 84 tabl. € 48,50 Bekijk product
Ramipril 2.5 mg 84 caps. € 50,20 Bekijk product
Ramipril 2.5 mg 84 tabl. € 51,20 Bekijk product
Ramipril 5 mg 84 caps. € 52,20 Bekijk product
Ramipril 5 mg 84 tabl. € 53,90 Bekijk product
Ramipril 10 mg 84 caps. € 54,50 Bekijk product
Ramipril 10 mg 84 tabl. € 56,20 Bekijk product

Waar wordt Hydrochloorthiazide voor gebruikt?

Hydrochloorthiazide wordt vooral voorgeschreven bij een hoge bloeddruk, hartfalen, oedeem en nierstenen. De medicijnen worden gebruikt om overtollig vocht af te voeren. Door de medicijnen dagelijks te gebruiken loopt u ook een minder groot risico op hart- en vaatziekten. Door de medicijnen moet u vaker plassen, waardoor u overtollig vocht kwijtraakt. De medicijnen worden soms ook voorgeschreven bij Diabetes insipidus. Bij deze vorm van diabetes kan het lichaam geen water meer vasthouden. Hydrochloorthiazide kan dit tegengaan en werkt dan niet als plastablet. De medicijnen kunnen ook tijdelijk voorgeschreven worden bij nierstenen. Vaak wordt het voorgeschreven als patiënten regelmatig last hebben van nierstenen. Door vaker te plassen kan u het ontstaan van nieuwe stenen voorkomen.

Hoe gebruikt u Hydrochloorthiazide?

U krijgt Hydrochloorthiazide voorgeschreven in pil vorm. Meestal is het advies om de pillen in de ochtend bij het ontbijt in te nemen. U heeft zo geen probleem dat u midden in de nacht wakker wordt omdat u vaker moet plassen. Vaak is één tablet per dag voldoende om bijvoorbeeld een oedeem of hoge bloeddruk tegen te gaan. De meeste patiënten gebruiken het middel levenslang. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de aandoening waarvoor u de medicatie gebruikt. Bij een tijdelijk oedeem kan hydrochloorthiazide tijdelijk voorgeschreven worden tot de vochtophoping verdwenen is. Het is belangrijk om het medicijn consequent in te nemen en geen dosis over te slaan.

Wanneer Hydrochloorthiazide niet gebruiken?

U kan Hydrochloorthiazide het beste niet gebruiken in combinatie met hart- en vaat medicijnen uit de ACE groep. Hydrochloorthiazide versterkt namelijk de werking van deze medicijnen. Dit is ook zo met AngiotensineII-blokkers. U mag de plaspillen ook niet combineren met pijnstillers van het NSAID type. Deze pijnstillers kunnen het effect van Hydrochloorthiazide namelijk verminderen. Er bestaat ook een wisselwerking met Lithium. Dit is een middel tegen manische depressie. U mag het medicijn ook niet gebruiken tijdens uw zwangerschap of als u binnenkort zwanger wil worden. Eventueel kan u met uw arts overleggen om over te stappen naar een veilig alternatief.

Dosering

De dosering van Hydrochloorthiazide wordt voorgeschreven door de arts. Het advies is meestal om in een zo’n laag mogelijke dosering te beginnen. De minimale dosering van de tabletten is 12,5 mg en de maximale 50 mg.

Bijwerkingen

Door het gebruik van Hydrochloorthiazide kan u last krijgen van verschillende bijwerkingen. U kan bijvoorbeeld last krijgen van een tekort aan kalium. Dit is een stofje in uw bloed. Hierdoor kan u last krijgen van ernstige vermoeidheid, hartkloppingen, spierzwakte en krampen. Dit is de meest voorkomende bijwerking van Hydrochloorthiazide. Zeer zelden kan u ook last krijgen van een tekort aan natrium, impotentie en duizeligheid. De duizeligheid ontstaat vooral bij het opstaan vanwege een lagere bloeddruk. Patiënten hebben vooral in het begin last van een lagere bloeddruk.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies