Hydrocortison bestellen

Hydrocortison bestellen

In hydrocortison is het bijnierschorshormoon corticosteroïd verwerkt. Dit hormoon wordt ook wel cortisol genoemd. Dit hormoon heeft het lichaam nodig om energie, zouten en/of mineralen vrij te geven en op te slaan. Ook zorgt het er voor dat u minder snel last heeft van ontstekingen of een overgevoeligheidsreactie. Door bijnierziekten kan u een tekort krijgen aan cortisol in uw lichaam. Hydrocortison kan deze tekorten aanvullen. Het medicijn wordt meestal voorgeschreven in de vorm van injecties.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Hydrocortison 1% creme 50 g € 70,70 Bekijk product
Hydrocortison 1% zalf 50 g € 70,70 Bekijk product

Waar wordt Hydrocortison voor gebruikt?

Hydrocortison wordt vooral gebruikt om een tekort aan het bijnierhormoon cortisol op te lossen. De tekorten kunnen ontstaan door verschillende bijnierziektes. De bekendste ziektes waarbij een tekort aan het hormoon ontstaat zijn: de ziekte van Addison, de ziekte van Cushing en het adrenogenitaal syndroom. Het medicijn wordt soms ook voorgeschreven bij een zeer ernstige vorm van luchtwegenontstekingen, astma en COPD. De injecties worden soms ook voorgeschreven bij een heftige allergische reactie.

Hoe gebruikt u Hydrocortison?

Hydrocortison wordt meestal voorgeschreven als injecties, maar kan ook als tabletten voorgeschreven worden. U kan de tabletten innemen met een half glas water. Krijgt u last van uw maag na inname? Eventueel kan u de medicijnen dan na de maaltijd innemen. De tabletten kunnen onplezierig smaken. Eventueel kan u ze in een lepel vla of yoghurt innemen tegen de smaak. De tabletten moet u meestal drie keer per dag innemen. Als u injecties krijgt voorgeschreven dan worden deze meestal door een arts of verpleegkundige gezet. Als u de medicatie gebruikt ter vervanging van uw eigen bijnierschorshormoon dan dient u deze meestal levenslang te gebruiken. Bij Astma of COPD gebruikt u deze medicatie meestal een paar dagen.

Wanneer Hydrocortison niet gebruiken?

In combinatie met bepaalde medicijnen kan hydrocortison een wisselwerking geven. Bijvoorbeeld bij het gebruik van een ontstekingsremmende pijnstiller zoals ibuprofen en diclofenac. Bij het gebruik van deze medicijnen is de kans op maagzweren groter dan normaal. Bepaalde vaccins kunnen ook een wisselwerking geven. Bijvoorbeeld bij het rotavirusvaccin. Medicatie tegen epilepsie en tuberculose kunnen ook een wisselwerking geven. Informeer goed of uw medicijnen hieronder vallen. In overleg met een arts kan u de medicijnen gebruiken tijdens uw zwangerschap.

Dosering

In het begin moet met de hulp van een arts de dosering goed worden ingesteld. Als de dosering niet goed is ingesteld kan u last krijgen van bijwerkingen. Doordat de dosering afhankelijk is van uw situatie kan een arts dit het beste voor u bepalen.

Bijwerkingen

Als de medicijnen niet goed zijn ingesteld krijgt u last van bijwerkingen. In het begin van de behandeling hebben patiënten nog veel last van bijwerkingen. U kan bijvoorbeeld meer last krijgen van infecties en spierklachten. Hoofdpijn, duizeligheid en veranderingen in de stemming. Als u de medicijnen zonder maaltijd nuttigt kan u last krijgen van maag of darmklachten. Door erbij te eten kan u deze problemen voorkomen.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies