Ketoconazol bestellen

Ketoconazol kopen

Ketoconazol is een bijnierschorshormoon en worden voorgeschreven in de vorm van capsules of zalf voorgeschreven. De vorm is afhankelijk van de aandoening waar het medicijn voor voorgeschreven wordt. Ketoconazol wordt o.a. voorgeschreven voor de ziekte van Cushing. Het medicijn zorgt ervoor dat de hoeveelheid cortisol in uw bloed verlaagt wordt. De zalf kan gebruikt worden om schimmels en gisten te doden. De zalf wordt vooral voorgeschreven voor de hoofdhuid. U krijgt de zalf voorgeschreven als een shampoo om schimmels en gisten te doden.

Toon reviews Koop Ketoconazol

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Nizoral (ketoconazol) 2% creme 30g + Consult + Service fee € 50,70 Bekijk product
Nizoral Shampoo 2% 120 ml + Consult + Service fee € 63,90 Bekijk product

Waar wordt Ketoconazol voor gebruikt?

De zalf wordt gebruikt voor het doden van schimmels en gisten op de hoofdhuid. De zalf wordt dan ook voorgeschreven als een shampoo om uw hoofdhuid mee te wassen. Bij een extreme vorm van hoofdroos of eczeem op de hoofdhuid kan Ketoconazol voorgeschreven worden. Bij kinderen wordt de shampoo soms voorgeschreven bij berg. De shampoo wordt tijdelijk voorgeschreven tot de schimmel of gist gedood is. De tabletten worden voorgeschreven voor de ziekte van Cushing om het niveau van cortisol naar beneden te brengen. Deze medicijnen dient u vaak langdurig te blijven slikken.

Hoe gebruikt u Ketoconazol?

De capsules neemt u in volgens de dosis voorgeschreven door de arts. U dient de medicijnen in te nemen met voldoende water. Doe dit tijdens of vlak na het eten voor de beste opname. Als u de shampoo gebruikt voor de hoofdhuid wast u eerst het haar met normale shampoo. Vervolgens wast u het haar met één of twee theelepels Ketoconazol. U laat de shampoo 3 tot 5 minuten intrekken en vervolgens spoelt u de haren uit. Gebruik de shampoo minimaal twee keer per week.

Wanneer Ketoconazol niet gebruiken?

Bent u zwanger of heeft u een kinderwens? Dan mag u de Ketoconazol shampoo alleen gebruiken in overleg met de arts. Er is namelijk weinig bekend over het effect tijdens de zwangerschap. Dit is ook zo met de tabletten van Ketoconazol. De tabletten hebben ook een aantal wisselwerkingen met verschillende medicijnen. Laat uw arts voor u nakijken of uw andere medicatie samen kan met Ketoconazol. Vooral antistollingsmiddelen, medicijnen tegen hartklachten, hoge bloeddruk, rustgevende medicatie, antidepressiva, guanfacine, cholesterol verlagende medicijnen en erectiemiddelen hebben een wisselwerking.

Dosering

De arts bepaalt de dosering van Ketoconazol. De shampoo is in een standaard dosering verkrijgbaar en dient u minimaal twee keer per week te gebruiken. Dit doet u tot de klachten over zijn. De capsules worden meestal één keer per dag geslikt. Als de dosering te laag is kan de arts deze verhogen. Ga nooit zelf de dosering aanpassen zonder overleg met een arts. Het kan soms enkele weken duren voor de juiste dosering gevonden is en cortisol verlaagt is in je bloed.

Bijwerkingen

U kan veel last krijgen van bijwerkingen met Ketoconazol. Deze bijwerkingen moeten binnen een aantal weken weggaan. Als u de medicatie langdurig moet slikken is het verstandig een alternatief te vragen. Eén van de gevaarlijkste bijwerkingen is een beschadiging van de lever. Doordat u dit zelf niet merkt zal uw arts regelmatig uw bloed testen. Deze bijwerking treed vooral in de eerste maand op. U kan ook last krijgen van darmklachten, huiduitslag, hoofdpijn, geen fel licht kunnen verdragen, slaperigheid, duizeligheid, tintelend gevoel, koorts, haaruitval, droge mond, bloedingen en pijnlijke spieren. Deze bijwerkingen horen bij de capsules. Als u de shampoo gebruikt kan u last krijgen van irritatie, geïrriteerde ogen of een overgevoeligheidsreactie. Bij een overgevoeligheidsreactie dient u direct contact op te nemen met een arts.

Reviews Ketoconazol

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies