Kun je snel huidkanker krijgen door zonnen?

Als het mooi weer buiten is of de zon schijnt dan willen we het liefst lekker zonnen. Maar jezelf blootstellen aan de zon zonder een zonnebrand creme kan zorgen voor huidkanker. Ons huid is namelijk niet gewend aan de sterke UV stralen van de zon. Vooral kinderen zijn hier erg kwetsbaar voor. Hoe kun je dus jezelf en je kinderen beschermen? Door goede zonnebrandcremes te kopen, een pet op te doen of toch proberen om de hete zon zoveel als mogelijk te vermijden. Ook door te veel en te lang zonnen kun je last krijgen van huidkanker. Wil je toch een middag lekker wandelen, gebruik dan een goede zonnebrandcreme.

Huidkanker

Huidkanker kun je herkennen aan een verandering op je huid. Bijvoorbeeld een ruw plekje dat niet weggaat, een wond dat moeilijk geneest of een verandering in kleur of grootte van een al bestaande huidafwijking. Bij ieder persoon verschilt het. Soms zie je een bleek bultje en in andere gevallen een knobbel die soms kan bloeden of een korst kan vormen. In de meeste gevallen is huidkanker het gevolg van blootstelling aan UV straling. Deze UV straling komt van nature voor in zonlicht.

Daarnaast wordt UV straling kunstmatig opgewekt in zonneapparatuur als zonnebanken, hoogtezonnen en solaria. Als je te vaak in de zon loopt of veel gebruik maakt van zonnebanken word je blootgesteld aan deze stralen. Deze kunnen de huidcellen beschadigen. Op lang termijn kun je dus last krijgen van huidkanker.  Naast de hoeveelheid UV stralen die je huid opvangt tijdens je leven, speelt het huidtype ook een rol. Mensen met een lichte huid die snel verbranden in de zon, hebben een groter risico huidkanker te ontwikkelen dan donkere mensen met veel pigment in hun huid.

Een goede zonnebrandcreme kopen

 Een goede zonnebrandcreme of lotion is een effectief product dat ons beschermt tegen de UV stralen. Zo een creme of lotion is te gebruiken door eenieder en is zeer effectief in het beschermen van de huid. Het wordt dus gebruikt om huidkanker te voorkomen. Is je huid gevoelig is voor het ontwikkelen van huidkanker dan mag je niet te lang in de zon en moet je zeker een zonnebrandcreme gebruiken.  Gebruik minimaal een zonnebrandcreme met SPF15 en smeer voldoende over je lichaam en ook over je gezicht. Ben je de hele dag in de zon, smeer jezelf dan om de twee uren in. Kies een zonnebrandcreme met een goede filter en zonder irriterende stoffen. Door het gebruik van een goede zonnebrandcreme kun je de kans op huidkanker verkleinen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.