lactulose kopen

Lactulose kopen

Lactulose is een laxeermiddel dat wordt voorgeschreven als u last heeft van een verstopping. Door het gebruik van Lactulose wordt uw ontlasting zachter en gaat uw stoelgang makkelijker. U dient het medicijn iedere dag te gebruiken zolang u last heeft van een verstopping. Als u na 3 dagen nog geen verbetering merkt dient u terug te gaan naar een arts Als uw lever niet meer goed functioneert kunnen artsen Lactulose voorschrijven om uw lichaam te zuiveren van ammoniak. Lactulose dient dan in een hoge dosering voorgeschreven te worden.

Toon reviews Koop Lactulose

Lactulose bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Lactulosestroop 667 mg/ml 300 ml € 3,50 Bekijk product
Lactulosestroop 667 mg/ml 500 ml € 5,50 Bekijk product

Waar wordt Lactulose voor gebruikt?

Artsen schrijven Lactulose meestal voor bij een verstopping. Bij een verstopping is uw ontlasting hard en droog. Uw ontlasting kan ook pijnlijk zijn als u last heeft van een verstopping. Dit kan ontstaan zijn omdat u de ontlasting te lang heeft opgehouden. Maar ook door medicijnen, verkeerd eten, te weinig lichaamsbeweging, stress of een zwangerschap kan u hier last van krijgen. Lactulose zorgt ervoor dat uw darmen geprikkeld worden harder te werken. Daarnaast maakt Lactulose de ontlasting zachter. Artsen schrijven het medicijn ook voor bij ernstige leverproblemen als uw lichaam de afvalstoffen niet meer kan afvoeren. Lactulose verlaagt namelijk ammoniak in uw bloed.

Hoe gebruikt u Lactulose?

Lactulose kan geleverd worden als poeder of siroop. U kan het laxeermiddel het beste innemen bij het ontbijt. Heeft u regelmatig last van buikpijn of een verstopping? Het is slim om eerst een arts te laten nakijken wat de oorzaak van de verstopping is. Als u een verstopping heeft kan u Lactulose zolang gebruiken als u klachten heeft. Als de klachten na 3 dagen nog niet over zijn dient u contact op te nemen met uw arts. Doe dit alleen als u geen enkele verbetering merkt met het gebruik van Lactulose. Als u Lactulose gebruikt bij ernstige leverziekten, dan zal de arts u voorschrijven hoe u dit medicijn dient te gebruiken.

Wanneer Lactulose niet gebruiken?

Er zijn geen wisselwerkingen bekend met andere medicijnen. Er zijn wel medicijnen, waardoor u last kan krijgen van een verstopping. Informeer bij uw arts of de verstopping mogelijk door uw medicatie komt. U kan het medicijn ook veilig gebruiken tijdens uw zwangerschap of het geven van borstvoeding. Er zijn geen nadelige gevolgen bekend voor uw kind. U mag Lactulose niet gebruiken als u gevoelig bent voor één van de bestandsdelen in de siroop of poeder.

Dosering

Als u siroop krijgt kunnen volwassen en kinderen vanaf 15 jaar 30 ml stroop per dag innemen. Kinderen van 7 tot 14 jaar maken gebruik van 15 ml. Kinderen van 1 tot 6 jaar 10 ml per dag. Baby’s mogen maximaal 5 ml siroop. Bij voorkeur kan de siroop gegeven worden bij het ontbijt. Eventueel kan de siroop verdund worden met water of sap. Het is verstandig om naast de siroop ook voldoende water te drinken. Dit bevorderd de werking van het laxeermiddel.

Bijwerkingen

De eerste dagen kan u last krijgen van buikkrampen, opgeblazen gevoel, winderigheid, darmgerommel, misselijkheid en buikpijn. Na het stoppen van Lactulose of het verlagen van de dosis verdwijnen deze klachten. Bij een hoge dosering of langdurig gebruik van Lactulose kan u last krijgen van diarree. Als u hier last van krijgt is het slim om contact op te nemen met uw arts.

Reviews Lactulose

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies