Levocetirizine kopen

Levocetirizine/Xyzal kopen

Levocetirizine (bekend als: Xyzal) wordt gebruikt om allergieën tegen te gaan. Bijwerkingen die ontstaan door een allergie worden door het medicijn behandeld. Binnen een half uur nemen de allergieklachten af. De werking van het medicijn houdt een dag aan. Als u voortdurend allergieklachten heeft kan u Levocetirizine als onderhoudsmedicijn gebruiken. U kan de medicijnen ook alleen innemen als u last van klachten krijgt. U kan ook het medicijn innemen een uur voordat u last van klachten krijgt. U bent dan beschermd tegen allergieklachten.

Toon reviews Koop Levocetirizine

Levocetirizine/Xyzal bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Xyzal 5 mg 30 tabl. € 49,00 Bekijk product

Waar wordt Levocetirizine voor gebruikt?

Artsen schrijven Levocetirizine voor bij verschillende vormen van allergie. Het medicijn werkt het beste als u last heeft van de volgende allergieklachten: langdurig ontstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie, netelroos of jeuk. Er zijn verschillende soorten allergieën waarbij u last kan krijgen van deze klachten. Eén van de bekendste is hooikoorts, maar ook bij een gewone allergie kan het medicijn helpen. Bijvoorbeeld als u een allergie heeft door huisdieren en u op bezoek gaat bij iemand met honden. U kan een uur voor vertrek Levocetirizine innemen om de allergieklachten te bestrijden. Het medicijn voorkomt dat u nog histamine aanmaakt. Histamine zorgt voor een allergische reactie. Doordat dit stofje wordt onderdrukt verminderden de symptomen van een allergie.

Hoe gebruikt u Levocetirizine?

Neem het tablet op een vast tijdstip per dag in als u Levocetirizine als onderhoudsmedicijn gebruikt. Slik het medicijn zonder te kauwen door met voldoende water. Gebruikt u Levocetirizine voor situaties waarbij u mogelijk een allergie krijgt? U kan dan een uur voor vertrek het medicijn innemen om klachten te voorkomen. Heeft u veel last van bijwerkingen zoals slaperigheid? Neem de medicijnen dan voor het slapen in. U heeft zo minder last van bijwerkingen.

Wanneer Levocetirizine niet gebruiken?

Er zijn geen wisselwerkingen bekend waarbij u Levocetirizine niet mag gebruiken. Het advies is om Levocetirizine niet te gebruiken tijdens uw zwangerschap of als u van plan bent om zwanger te worden. Het is namelijk niet bekend wat de gevolgen zijn voor uw ongeboren kind bij het gebruik van Levocetirizine. Overleg eventueel met uw arts voor een alternatief. U mag het medicijn ook niet gebruiken als u overgevoelig bent voor één van de bestandsdelen of als u lijdt aan ernstige nierfalen.

Bijsluiter

Xyzal bijsluiter

Dosering

De standaard dosering van Levocetirizine (Xyzal) is één tablet per dag. Kinderen mogen vanaf 6 jaar één tablet per dag. De medicatie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Eventueel kan u met de arts overleggen over alternatieven. In overleg met uw arts kan u de dosis verhogen als Levocetirizine onvoldoende werkt. U kan tot maximaal vier keer per dag een tablet innemen, maar dit is alleen in overleg met een arts. Soms kan het slimmer zijn om te kiezen voor een alternatief medicijn als Levocetirizine onvoldoende werkt.

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van Levocetirizine (Xyzal) is slaperigheid, sufheid en vermoeidheid. U heeft hier meestal in het begin van de behandeling last van. Blijft u hier last van houden? Dan kan u het beste het medicijn s’avonds innemen. U kan ook last krijgen van duizeligheid, hoofdpijn, droge mond, keel of neus. Heeft u last van het syndroom van Sjögren? Uw mond en ogen kunnen dan wat droger zijn dan normaal. Zeer zelden kan u last krijgen van maag-darmklachten, jeuk, tintelingen, hartkloppingen, versnelde hartslag, kortademigheid, slapeloosheid, vocht vasthouden of overgevoeligheid.

Reviews Levocetirizine

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies