losartan kopen

Losartan bestellen

Losartan wordt voorgeschreven om de bloeddruk te verlagen. Het medicijn zorgt ervoor dat de pompkracht van het hart verbeterd. Daarnaast gaat het nieuwe vaatvernauwing tegen en voorkomt het nierbeschadiging. Het medicijn wordt dan ook vooral voorgeschreven bij een hoge bloeddruk en nierziekten. Het duurt ongeveer 6 weken voor u effect merkt en uw bloeddruk daalt. Als u last heeft van hartfalen neemt na zes weken ook de benauwdheid en dikke enkels af. Door het medicijn dagelijks te gebruiken verkleint u het risico op hart- en vaatziektes.

Toon reviews Koop Losartan

Losartan bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Losartan 12.5 mg 84 tabl € 81,00 Bekijk product
Losartan 25 mg 84 tabl. € 83,20 Bekijk product
Losartan 50 mg 84 tabl. € 85,20 Bekijk product
Losartan 100 mg 84 tabl. € 87,20 Bekijk product

Waar wordt Losartan voor gebruikt?

Losartan wordt vooral voorgeschreven bij een te hoge bloeddruk. Met de medicatie kan de bloeddruk dalen. Daarnaast wordt het medicijn voorgeschreven bij hartfalen en nierziekten. Het medicijn kan de nieren beschermen en voorkomen dat de nierfunctie verder achteruitgaat. Het eiwitverlies in de urine neemt af door het gebruik van Losartan. Losartan wordt vooral voorgeschreven bij mensen met diabetes met nierproblemen. Losartan kan ook voorgeschreven worden bij het Fenomeen van Raynaud. Hierbij geven de bloedvaten in de huid een pijnlijke reactie bij kou en stress. De aanvallen kunnen afnemen door het gebruik van Losartan.

Hoe gebruikt u Losartan?

Op elk moment van de dag kan u de pillen innemen. Meestal schrijft de arts een dosis van één capsule per dag voor die u bij voorkeur in de ochtend bij het ontbijt inneemt. Bij een hoge bloeddruk, hartfalen en nierziekten gebruikt u deze medicatie vaak levenslang. Alleen als het medicijn geen effect heeft kan deze gestopt worden. Bij de ziekte van Raynaud wordt er ook naar de werking gekeken. Alleen als de medicijnen effect hebben blijft u ze gebruiken.

Wanneer Losartan niet gebruiken?

U mag Losartan niet gebruiken als u zwanger bent of zwanger wil worden. Het medicijn kan schadelijk zijn voor uw ongeboren kind. Er zijn ook een aantal medicijnen waar een wisselwerking mee bekend is. Er is bijvoorbeeld een wisselwerking bekend met plastabletten. Meestal raadt de arts aan om de plastabletten niet meer te gebruiken. Vooral omdat uw bloeddruk daardoor te snel daalt. Daarnaast is er een wisselwerking bekend met andere bloeddrukverlagers, Lithium, pijnstillers van het NSAID type.

Bijsluiter

Losartan bijsluiter

Dosering

Losartan wordt door de arts voorgeschreven in tabletten. Meestal begint de arts met een lage dosering en wordt deze verhoogd als er onvoldoende effect is. De medicijnen zijn verkrijgbaar in tabletten van 12,5 mg, 25 mg, 50 mg en 100 mg. Als er na zes weken geen effect is zal de arts u adviseren om de medicijnen af te bouwen. U mag nooit zomaar stoppen of uit eigen overweging stoppen met Losartan. Doe dit altijd in overleg met uw arts.

Bijwerkingen

U kan last krijgen van duizeligheid en vermoeidheid. Vooral in de eerste dagen bij het gebruik van Losartan. U kan ook last krijgen van een verminderde nier werking gedurende eerste maanden. De arts zal dit dan ook regelmatig controleren. Als de vermoeidheid extreem is ga dan naar de huisarts. U kan mogelijk bloedarmoede hebben door Losartan. Zeer zelden kan u last krijgen van maagdarmklachten, slaperigheid of een depressie. Als u last krijgt van een depressie neem dan contact op met uw huisarts.

Reviews Losartan

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies