Macrogol bestellen

Macrogol combinatiepreparaten worden voorgeschreven bij mensen die regelmatig last  hebben met uw stoelgang. Bijvoorbeeld wanneer uw stoelgang onvoldoende gestimuleerd wordt, waardoor er verstoppingen ontstaan. De preperaten zorgen ervoor dat de darm water vasthoudt. Hierdoor wordt de ontlasting weer zachter en kan de verstopping opgelost worden. Macrogol behoort tot de  groep laxeermiddelen en kan gebruikt worden om de darmen weer leeg te krijgen. Dit laxeermiddel is alleen op recept te verkrijgen via een arts.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Transipeg 30 sachets € 9,20 Bekijk product

Waar wordt Macrogol combinatiepreparaten voor gebruikt?

Macrogol wordt gebruikt om de darmen te legen. Een arts kan het middel voorschrijven als u langer dan 3 dagen verstopt bent. Uw ontlasting is dan vrij hard en pijnlijk. Naast vezelrijke voeding kan een arts macrogol voorschrijven. Het medicijn zorgt ervoor dat uw darmen meer vocht vasthouden, waardoor de ontlasting zachter wordt. Na 1 tot 2 dagen merkt u resultaat. Artsen kunnen het middel in een hoge dosering voorschrijven om uw darmen leeg te maken voor een darmoperatie of darmonderzoek.

Hoe gebruikt u Macrogol combinatiepreparaten?

De preparaten worden meestal in zakjes geleverd. U dient deze te mengen met de aangegeven hoeveelheid water. Vervolgens schenkt u het zakje en het water over in een glas. Het is belangrijk dat u het water volledig opdrinkt voor een goede werking. Dit is het advies bij een verstopping. Bij een darmspoeling mag u 2 uur van te voren niets meer eten en moet u 1 liter water drinken met de zakjes Macrogol. Iedere 10 tot 15 minuten moet u 250 ml van de liter met Macrogol drinken. Afhankelijk van uw gewicht moet u in totaal 2 tot 4 liter oplossing drinken.

Wanneer Macrogol niet gebruiken?

Er is officieel geen wisselwerking bekend met andere medicijnen. U mag Macrogol veilig gebruiken met andere medicijnen. U mag het middel ook veilig gebruiken tijdens uw zwangerschap.

Dosering

De dosering wordt voorgeschreven door de arts. De dosering is afhankelijk van de reden waarom de medicatie wordt voorgeschreven. Bij een verstopping krijgt u vaak een kleine hoeveelheid voorgeschreven. Door kleine hoeveelheden voor te schrijven voorkomen artsen dat u aan de diarree raakt, maar dat de verstopping wel oplost. Bij een darmspoeling voor een operatie of darmingreep krijgt u altijd een grote dosering voorgeschreven. De dosering is afhankelijk van uw gewicht.

Bijwerkingen

Als u gebruik maakt van Macrogol combinatiepreparaten dan krijgt u een vol gevoel of last van buikpijn. U hoeft hier niet bang voor te zijn dit hoort erbij. Het is een standaard bijwerking die bij iedereen voorkomt. Dit gaat ook vanzelf over. Als u hevige buikpijn krijgt dan is het wel slim om een arts te waarschuwen. U kan ook last krijgen van misselijkheid en diarree. Na een paar dagen verdwijnt dit vanzelf als de dosering verlaagt wordt of de medicatie stopt. Zeer zelden kan u last krijgen van uitdrogingsverschijnselen. Het is vooral belangrijk om op deze symptomen te letten bij ouderen. Als u Macrogol voor een darmonderzoek krijgt kan u last krijgen van extra bijwerkingen vanwege de hoge dosering. U kan bijvoorbeeld last krijgen van een pijnlijke anus door de diarree. U kan ook last krijgen van hartkloppingen door de grote hoeveelheden vocht. Waarschuw hierbij wel altijd een arts.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies