Metformine bestellen

Metformine kopen

Metformine is een medicijn dat afkomstig is uit de groep biguaniden. Dit zijn medicijnen die gebruikt worden bij diabetes type 2. Dit zijn middelen die het bloedsuikergehalte in het lichaam verlagen. Dit medicijn wordt dan ook voorgeschreven door artsen bij diabetes type 2 wat hier verder toegelicht zal worden. Het medicijn zorgt voor een vermindering van klachten die als gevolg zijn van een ‘te’ hoge bloedsuikergehalte.

Belangrijk om te weten is dat het recept alleen verkrijgbaar is via een artsconsultant welke online gedaan kan worden. Het is niet zonder recept verkrijgbaar namelijk. Bij het bekijken van het product kunt u vervolgens een consultant aanvragen.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
500 mg 28 tabl. € 48,20 Bekijk product
M/R 500 mg 28 tabl. € 56,20 Bekijk product
500 mg 56 tabl. € 63 Bekijk product
M/R 500 mg 56 tabl. € 65,90 Bekijk product
500 mg 84 tabl. € 67,20 Bekijk product
500 mg 168 tabl. € 70,20 Bekijk product

Metformine: Waar wordt het voor gebruikt?

Het probleem bij diabetes (type 2) is dat de spieren en lever minder gevoelig zijn voor de werking van insuline. Daarnaast kan het gebeuren dat de alvleesklier ook niet genoeg insuline aanmaakt.

Bij diabetes type 2 zijn de spieren en lever minder gevoelig voor de werking van insuline. Ook kan het gebeuren dat de alvleesklier niet genoeg insuline aanmaakt. Dit kan leiden dat suikers die worden gehaald uit voeding moeilijker verbrand en opgeslagen kunnen worden. En hierdoor kan het suikergehalte wat in het bloed zit gaan stijgen. Hierdoor ontstaan diverse klachten, zoals: dorst, een droge mond, regelmatig moeten plassen en vermoeidheid.

Voor de lange termijn kan het ook schade veroorzaken, de bloedvaten en organen kunnen namelijk beschadigen. Het medicijn Metformine heeft als functie dat het de suikerspiegel in het bloed verlaagt. Dit leidt dat de klachten die kunnen optreden verminderen en de kans op schade aan het lichaam ook beperkt blijft. Dit middel, vermindert daarnaast ook de eetlust, wat vaak wordt gezien als een gunstige bijwerking is voor mensen die aan overgewicht leiden.

Hoe Metformine te gebruiken?

Het medicijn neemt u bij de maaltijd of na de maaltijd om de kans op maagdarmklachten zo laag mogelijk te houden. De tablet moet ingeslikt worden met wat water zonder te kauwen. Indien u het vergeten bent in te nemen en inmiddels klaar bent voor de volgende dosering, dan hoeft u niet een dubbele dosering te nemen. Vergeet dan de vergeten tablet en ga verder met uw gebruikelijke dosering. Er wordt aanbevolen om nooit een dubbele hoeveelheid in te nemen om een gemiste dosering in te halen. Raadpleeg ook altijd uw arts en lees de bijsluiter voor alle informatie.

Dosering

Er zijn twee verschillende tabletten. Namelijk de ‘gewone tabletten’ en de tabletten met een gereguleerde afgifte van 500 mg. De dosering is altijd als volgt, tenzij een arts anders voordraagt.

Voor volwassenen: Neem twee tot driemaal per dag een tablet à 500 mg. De maximale dosering voor een dag bedraagt driemaal 1000 mg, 3 x 100 mg dus.

Voor kinderen van 12 tot 18 jaar geldt het volgende: Neem eenmaal per dag 1 tablet à 500 mg. De maximale dosering die aangehouden moet worden per dag is 2000 mg, dit verdeeld over 2 tot 3 doseringen.

Lees altijd de bijsluiter voor gebruik van Metformine.

Wanneer Metformine niet te gebruiken?

Het medicijn is niet voor iedereen een geschikte oplossing. Het wordt aanbevolen het niet gebruiken als u last heeft van het volgende:

  • U bent overgevoelig voor Metformine, of één van de hulpstoffen;
  • U lijdt aan een hart, nier of vaartziekte;
  • U lijdt aan een ernstige infectie;
  • U bent uitgedroogd;
  • U lijdt aan ongecontroleerde diabetes en/of ketoacidose.

Raadpleeg daarom ook altijd een arts voor het gebruik van dit geneesmiddel. Ook als u andere gezondheidsproblemen heeft of andere medicijnen gebruikt of wilt gebruiken. In de bijsluiter leest u meer de diverse waarschuwingen contra-indicaties, neem deze dan ook altijd door voor gebruik.

Indien u zwanger bent, dan wordt het aanbevolen om het alleen in overleg met een arts te gebruiken. Hetzelfde geldt voor als u borstvoeding geeft aan uw kind.

Ook met betrekking tot het verkeer moet u opletten. Metformine kan leiden tot oogklachten, u kunt een wazig zicht krijgen door een verlaagde bloedsuiker. Dit kan leiden tot gevaar in het verkeer, neem dan ook geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Indien u Metformine neemt, neem dan geen alcohol. De combinatie kan ernstige bijwerkingen veroorzaken zoals melkzuuracidose.

Bijwerkingen

Bijwerkingen welke Metformine kan geven:

  • Maagdarm klachten (denk hierbij aan: buikpijn, diarree, misselijkheid, overgeven en verminderde eetlust).
  • Smaakstoornissen

Indien u hier veel last van ondervind is het altijd belangrijk om een arts te raadplegen. Tevens vindt u in de bijsluiter ook een volledig overzicht van alle bijwerkingen.

Reviews

Verhoogde kans op zwangerschap.

★★★★★
Metformine staat er eerder bekend om dat het helpt om de glucose gehalte te verlagen, maar het kan ook gebuikt worden om vruchtbaarheid te bevorderen. Daarvoor heeft mijn dokter het aan me voorgeschreven en het heeft geholpen! Ik ben al 2 maanden zwanger en het is dus goed voor vrouwen die te maken hebben met vergroeide eierstokken.
- Karin
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies