metoprolol bestellen

Metoprolol kopen

Metoprolol is een bètablokker en wordt vaak voorgeschreven bij migraine, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, te snel werkende schildklier, hartfalen, hartinfarct en hartkramp. Door het gebruik van Metoprolol vertraagt de hartslag, waardoor de bloeddruk verlaagt en er minder behoefte is aan zuurstof van het hart. Door het gebruik van de medicijnen verwijden de bloedvaten. Het bloed kan hierdoor beter doorstromen. Als gevolg hiervan hoeft het hart minder hart te werken om het bloed rond te pompen. Doordat het bloed beter kan doorstromen verkleint u het risico op een hartinfarct of beroerte.

Toon reviews Koop Metoprolol

Metoprolol bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Metoprolol 50 mg 28 tabl. € 51,20 Bekijk product
Metoprolol 50 mg 56 tabl. € 79,50 Bekijk product
Metoprolol 100 mg 28 tabl. € 53,20 Bekijk product
Metoprolol 100 mg 56 tabl. € 81,50 Bekijk product

Waar wordt Metoprolol voor gebruikt?

Metoprolol wordt voorgeschreven voor verschillende cardiologische aandoeningen. Eén van de cardiologische aandoeningen waarbij het medicijn wordt voorgeschreven is een hartinfarct. Bij een hartinfarct kan het medicijn via een infuus worden toegediend. Als er een risico is op een tweede hartinfarct krijgt u Metoprolol als onderhoudsmedicijn voorgeschreven. U kan het medicijn ook voorgeschreven krijgen bij een hoge bloeddruk. Door het gebruik van Metoprolol gaat uw hart trager pompen en verlaagt de bloeddruk. Doordat Metoprolol de hartslag regelt kan het medicijn voorgeschreven worden bij hartritmestoornissen. Metoprolol kan ook voorgeschreven worden als onderhoudsmedicijn tegen migraine. De aanvallen dienen binnen drie maanden na gebruik van het medicijn af te nemen.

Hoe gebruikt u Metoprolol?

U krijgt Metoprolol meestal voorgeschreven als tablet. U kan het tablet innemen met een beetje water. Het is belangrijk om de pillen op vaste tijdstippen in te nemen. Als u één keer per dag het medicijn inneemt is het verstandig om dit in de ochtend te doen. Bij twee keer per dag is de voorkeur één tablet in de ochtend en één tablet in de avond. Voor de meeste aandoeningen gebruikt u Metoprolol als onderhoudsmedicijn. Alleen als u Metoprolol voor een migraine aanval rond uw menstruatie gebruikt dient u deze drie dagen ervoor te slikken. U gebruikt het medicijn tot het einde van uw menstruatie.

Wanneer Metoprolol niet gebruiken?

In het begin kan u Metoprolol beter niet gebruiken in combinatie met alcohol. U kan hierdoor meer last krijgen van duizeligheid. Daarna dient u altijd op te passen met het gebruik van alcohol en Metoprolol. Metoprolol kan ook een wisselwerking hebben met andere bloeddrukverlagende medicijnen. Uw bloeddruk kan te laag worden en uw arts dient hier rekening mee te houden. Metoprolol heeft ook een wisselwerking met pijnstillers van het NSAID-type.

Deze medicijnen kunnen de werking van Metoprolol verminderen. U kan Metoprolol ook beter niet gebruiken in combinatie met: Mirabegron, bloedglucose verlagende middelen, middelen tegen depressie, hartritmestoornissen en bepaalde medicijnen tegen HIV. Bent u zwanger of heeft u een kinderwens? Bespreek vooraf met uw arts het gebruik van Metoprolol.

Dosering

Metoprolol is verkrijgbaar in verschillende sterktes. De arts kan voor u bepalen welke sterkte u nodig heeft. Bij een hoge bloeddruk wordt er tussen de 50 en 200 mg voorgeschreven. Bij hartritmestoornissen tussen de 100 en 200 mg. Dit wordt verdeeld over twee dosis. Als u last heeft van hartkramp krijgt u eenmaal daags één tablet tussen de 100 en 200 mg. Bij andere aandoeningen bepaalt de arts de dosering van de medicatie. Wijk zelf nooit af van de dosering die door de arts is voorgeschreven.

Bijwerkingen

De meeste bijwerkingen bij Metoprolol zijn van tijdelijke aard en verdwijnen als uw lichaam aan de medicatie gewend is. U kan vooral in het begin last krijgen van vermoeidheid, duizeligheid, maagdarmklachten, hoofdpijn, koude handen en voeten. U kan zeer zelden last krijgen van bijwerken zoals: een droge mond, impotentie, slaapstoornissen, depressiviteit, droge ogen, huiduitslag, zweten, verhoogde kans op bloedingen en haaruitval. Als u last heeft van diabetes merkt u minder snel dat uw bloedsuiker te laag is. Als u last heeft van COPD of Astma kan u meer last krijgen van benauwdheid. Als u hier last van heeft dient u contact op te nemen met uw arts.

Reviews Metoprolol

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies