Microgynon 30 bestellen

Microgynon 30

Microgynon is een anticonceptiemiddel. Het medicijn bevat twee hormonen; een oestrogeen hormoon en een progestageen hormoon. Ethinylestradiol en Levonorgestrel zijn de werkzame stoffen die ervoor zorgen dat de eisprong wordt onderdrukt. Hierdoor kan er geen innesteling meer plaatsvinden bij de baarmoederwand. Wanneer het medicijn volgens de richtlijnen wordt gebruikt, is de kans op impregnatie bijzonder klein.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Microgynon 30 0.03 mg 3 x 21 Tabl. € 49,00 Bekijk product
Microgynon 30 0.03 mg 6 x 21 Tabl. € 64,00 Bekijk product
Microgynon 30 0.03 mg 9 x 21 Tabl. € 100,00 Bekijk product
Microgynon 30 0.03 mg 12 x 21 Tabl. € 113,00 Bekijk product

Waarvoor wordt dit medicijn voorgeschreven?

Het hoofddoel van dit medicijn is het voorkomen van impregnatie en dus het voorkomen van een zwangerschap. Daarnaast wordt het ook gebruikt door vrouwen die veel menstruatie pijn ervaren en vrouwen met abnormaal vaginaal bloedverlies. Microgynon bewerkstelligt namelijk een onttrekkingsbloeding die veel minder hevig verloopt dan normale menstruatie.

Hoe gebruikt u Microgynon 30?

Het is een pil die u dagelijks op een vast tijdstip in dient te nemen. Wanneer u dit een keer vergeet, of u heeft last van hevige diarree of braken, vermindert de betrouwbaarheid van Microgynon.

Wanneer Microgynon 30 niet te gebruiken?

U kunt dit medicijn niet gebruiken wanneer u overgevoelig bent voor ethinylestradiol, levonorgestrel of een van de hulpstoffen in Microgynon. Verder kunt u het niet gebruiken als u last heeft van trombose, kanker, migraine of een andere ernstige aandoening. Daarnaast kan Microgynon een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Mocht u andere medicijnen gebruiken, dan is het verstandig een arts te raadplegen.

Dosering

Bij Microgynon 30 krijgt u een strip met 21 pillen. Hiervan dient u er dagelijks één in te nemen op een vast tijdstip. Wanneer de strip is opgebruikt volgt er een stopweek. U kunt ook kiezen voor de Microgynon 30 ED variant. Hier bevat een strip 28 pillen. De laatste 7 hebben een andere kleur en bevatten geen werkzame stof. Zo hoeft u geen rekening te houden met een stopweek, deze zit inbegrepen bij de strip.Met de komst van deze extra hormonen in het lichaam, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze verdwijnen meestal wanneer het lichaam gewend is geraakt aan de hormonen. Enkele bijwerkingen die kunnen optreden zijn:
– Maagdarmklachten
– Hoofdpijn
– Gespannen gevoel in borsten
– Tussentijds vaginaal bloedverlies

Bijwerkingen

Met de komst van deze extra hormonen in het lichaam, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze verdwijnen meestal wanneer het lichaam gewend is geraakt aan de hormonen. Enkele bijwerkingen die kunnen optreden zijn:

  • Maagdarmklachten
  • Hoofdpijn
  • Gespannen gevoel in borsten

Tussentijds vaginaal bloedverlies

Reviews

Pijnvermindering

★★★★★
Ik gebruik Microgynon 30 als anticonceptiemiddel. Ik had voorheen vaak last van menstruatiepijnen. Ik gebruikte toen geen pil. Maar sinds ik Microgynon 30 aan het gebruiken ben, heeft het echt geholpen de pijn een beetje te verminderen. ook heb ik gemerkt dat mijn periode met meer regelmaat komt.
- Laila
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies