Minocycline kopen

Minocycline kopen

Minocycline is een antibiotica, dat verschillende soorten bacteriën in het lichaam dood. Het kan worden gebruikt bij luchtweginfecties, maar ook bij bestrijding van bepaalde soa’s zoals gonorroe en/of syfilis. Ook kan het worden gebruikt bij huisinfecties en lepra. Het medicijn bereikt het gewenste effect al binnen enkele dagen.  U kan Minocycline uitsluitend op doktersrecept verkrijgen.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Minocycline bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Minocycline 50 mg 28 tabl. € 59,70 Bekijk product
Minocycline 100 mg 28 tabl. € 73,20 Bekijk product

Waar wordt Minocycline voor gebruikt?

Minocycline wordt voorgeschreven bij een bacteriële infectie. Artsen schrijven het medicijn voor bij een luchtweginfectie met bacteriën, huidinfectie, ontstoken ogen door bacteriën, geslachtziekten zoals gonorroe en syfilis en lepra. Een arts kan Minocycline soms ook voorschrijven bij een huidziekte zoals rosacea. Minocycline kan de bacteriën aanpakken die de infectie veroorzaakt. Door de bacterie te doden verdwijnt de aandoening vaak al binnen enkele dagen.

Hoe gebruikt u Minocycline?

U krijgt Minocycline voor een bepaalde periode voorgeschreven als kuur. Hierbij krijgt u een aantal tabletten die u met water mag innemen. Neem bij het innemen van de pillen altijd minimaal een half glas water. Neem de pillen altijd op vaste tijdstippen in zo vergeet u niet een pil over te slaan. Krijgt u last van uw maag door de antibiotica? U kan dan eventueel de pillen innemen met wat voedsel. De duur van de kuur is afhankelijk van de ernst van uw infectie.

Wanneer Minocycline niet gebruiken?

Er zijn bepaalde medicijnen die voor een wisselwerking kunnen zorgen in combinatie met Minocycline. Bijvoorbeeld als u medicatie gebruikt tegen huidklachten of het medicijn tretinoïne tegen leukemie. Gebruik deze medicijnen nooit samen want er kunnen ernstige bijwerkingen ontstaan. Gebruik ook nooit antistollingsmedicijnen zoals acenocoumaro of fenprocoumon in combinatie met Minocycline. Deze kunnen elkaar namelijk versterken.

Het advies is om ook geen buiktyfus vaccin te combineren met Minocycline. U mag ook niet gelijktijdig andere antibiotica gebruiken. Deze kunnen elkaars werking verstoren. U mag Minocycline ook niet gebruiken vanaf de 16e week van uw zwangerschap. De medicijnen kunnen de groei van de botten van uw kindje aantasten.

Dosering

Minocycline is verkrijgbaar in tabletten van 50 en 100 mg. Afhankelijk van de ernst van de aandoening schrijft de arts een kuur voor. Meestal is het een kuur van een paar dagen waarbij u tweemaal daags één tablet inneemt. Voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt vaak een aangepaste dosering voorgeschreven. U dient de kuur altijd helemaal af te maken zodat de bacterie niet alsnog terugkomt.

Bijwerkingen

U kan door het gebruik van Minocycline last krijgen van verschillende bijwerkingen. U kan bijvoorbeeld tijdelijk last krijgen van minder bloedcellen en bloedplaatjes. Hierdoor kunnen er blaasjes in de mond ontstaan en kan u sneller last krijgen van bloedneuzen. U kan ook een overgevoeligheidsreactie krijgen voor één van de bestandsdelen in het medicijn. Hierdoor kan u bijvoorbeeld rode vlekken op de huid krijgen.

Als u last krijgt van een overgevoeligheidsreactie dan dient u het medicijn direct te stoppen. Neem vervolgens direct contact op met uw arts of bel 112 als u benauwd en kortademig wordt. U kan ook last krijgen van darmklachten en diarree. Soms krijgen patiënten ook last van maagklachten en maagzuur. Dit kan u oplossen door bij het innemen van de pillen iets te eten.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies