Mirtazapine 30 mg

Mirtazapine bestellen

Mirtazapine is een antidepressivum dat wordt gebruikt bij de behandeling van (ernstige) neerslachtigheid of depressie. Je bent vaak in een sobere stemming en je hebt geen plezier meer in leuke dingen. Ook gevoelens van waardeloosheid en schuld komen veel voor bij depressie. Je bent aan het piekeren en slaapt slecht. De arts kan dan mirtazapine voorschrijven om je stemming en emoties te verbeteren. Het regelt in de hersenen de hoeveelheid serotonine en noradrenaline. Deze stoffen spelen een belangrijke rol bij onze stemmingen en emoties. Door mirtazapine te gebruiken heb je meer energie om dingen te ondernemen. Het duurt meestal een tot twee weken voordat het begint te werken. Na twee tot vier weken kun je je beter gaan voelen.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Mirtazapine 30 mg € 40,00 Bekijk product

Dosering

Mirtazapine is verkrijgbaar als tablet, smelttablet of drankje. De arts stelt de aanbevolen dosis vast. Het is belangrijk dat je je hieraan houdt en dat je de tabletten met regelmaat inneemt. Verhoog nooit zelf de dosis. De arts kan adviseren om de dosering in twee keer in te nemen, bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van mirtazapine kunneb bij sommige gebruikers optreden. De meeste bijwerkingen ontstaan in het begin en verdwijnen vanzelf. Veel voorkomende verschijnselen zijn toename van eetlust, slaperigheid, sufheid, hoofdpijn en droge mond. Ook je reactievermogen kan afnemen, waardoor je niet erg oplettend bent. Het is verstandig om in de eerste twee weken van de behandeling het even rustig aan te doen, omdat je nog moet wennen aan het medicijn. Sommige gebruikerskrijgen rusteloze benen, een gevoel van onrust en kunnen niet stil zitten. Voor een volledig overzicht van de bijwerkingen kun je altijd de bijsluiter lezen. Ben je zwanger of geef je moedermeld? Bespreek dan altijd samen eerst met de arts af of dit wel goed is voor jou en je kind. Er kunnen namelijk ontwenningsverschijnselen optreden als je zwanger bent en het medicijn kan ook terecht komen in de moedermelk.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies