memotason kopen

Mometason/Elecon kopen

Mometason is een bijnierschorshormoon en wordt gebruikt om ontstekingen (af) te remmen. Dit kunnen ontstekingen op de huid zijn, maar ook neuspoliepen of een langdurig ontstoken neusslijmvlies. Mometason kan ook voorgeschreven worden bij een allergie zoals hooikoorts. Mometason wordt soms ook voorgeschreven als er een ontsteking aan de huid ontstaat door bijvoorbeeld een insectenbeet. Het voordeel van Mometason is dat je binnen een paar uur al effect merkt. Mometason kan als neusspray voorgeschreven worden of als zalf voor op de huid.

Toon reviews Koop Mometason

Mometason/Elecon bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Elocon zalf 0.1% 30 g € 74,50 Bekijk product
Elocon zalf 0.1% 100 g € 93,70 Bekijk product

Waar wordt Mometason voor gebruikt?

Mometason (Elocon) wordt gebruikt om ontstekingen te remmen. Dit kunnen verschillende soorten ontstekingen zijn. Bijvoorbeeld een ontsteking van de huid. Hierbij kan u denken aan: eczeem, psoriasis en insectenbeten die gaan ontsteken. U kan Mometason ook voorgeschreven krijgen bij een langdurig ontstoken neusslijmvlies, hooikoorts, allergie of neuspoliepen. Bij een allergie of hooikoorts schrijft een arts Mometason niet voor om de allergie te bestrijden. Het bijnierschorshormoon wordt alleen voorgeschreven om bijvoorbeeld het ontstoken neusvlies door de allergie te behandelen.

Hoe gebruikt u Mometason?

Als u een neusspray krijgt voorgeschreven geeft de huisarts de dosering aan. Meestal gaat het om één spray in beide neusgaten meerdere keren per dag. U gebruikt de spray een week lang dagelijks. Doe dit op een vast moment per dag, zodat u geen dosis overslaat. Binnen een week moeten de klachten verminderen. U stopt pas als de klachten over zijn. Als u Mometason gebruikt bij hooikoorts stopt u pas als het hooikoorts seizoen over is. De zalf wordt meestal voorgeschreven voor ontstekingen op de huid. U smeert de huid dun in waar de ontstekingen zitten. Was daarna uw handen goed met zeep. Het eerstkomende half uur mogen de plekken niet in aanraking komen met water. U blijft vervolgens één keer per dag smeren tot de klachten minder worden. U mag niet langer dan drie weken Mometason zalf gebruiken. Als de klachten daarna niet over zijn kan u terug naar uw behandelend arts.

Wanneer Mometason niet gebruiken?

Mometason zalf mag u niet gebruiken in combinatie met andere zalfjes. Als u toch beide zalven wil gebruiken wacht minstens een uur. Informeer eventueel bij uw arts of de zalf geen wisselwerking geeft. U mag Mometason gebruiken tijdens de zwangerschap mits het oppervlakte dat u smeert kleiner is dan een been. U mag de zalf niet langer dan een week gebruiken tijdens uw zwangerschap. De neusspray kan u niet gebruiken in combinatie met sommige medicijnen tegen HIV en Hepatitis C. Informeer dit voordat u de medicatie gebruikt. Bent u zwanger of heeft u een kinderwens? Dan is het slim om een andere neusspray te gebruiken. De arts kan u dan een andere neusspray voorschrijven.

Dosering

De arts schrijft altijd een dosering voor bij Mometason. U gebruikt de zalf één keer per dag tenzij de arts iets anders voorschrijft. U smeert de ontstoken plekken van de huid in. Het is belangrijk om dun in te smeren en consequent te zijn. Als u een dosis overslaat keert de ontsteking direct terug. Als u de zalf te dik smeert krijgt u last van verschillende bijwerkingen. Was ook goed de handen, nadat u de zalf heeft aangebracht. Meestal mag u slechts een paar dagen van de zalf gebruik maken. De arts zal u voorschrijven hoe lang u de zalf mag gebruiken. Gebruik ook nooit een dubbele dosis als de zalf onvoldoende werkt. U kan dan beter teruggaan naar de dokter voor een andere zalf. Net als zalf maakt u ook één keer per dag gebruik van de neusspray en doet u dit consequent iedere dag.

Bijwerkingen

Als u de zalf gebruikt kunnen huidinfecties door de zalf gemaskeerd worden. U merkt dus minder snel op dat u een nieuwe infectie heeft. Gebruik daarom de zalf niet op plekken waarvan u niet zeker weet dat het om dezelfde infectie gaat. U kan bij de zalf ook last krijgen van een overgevoeligheidsreactie. In plaats dat de infectie overgaat krijgt u juist extra klachten. Als u last krijgt van een overgevoeligheid, dan dient u direct contact op te nemen met de huisarts. Als u de zalf te dik aanbrengt kan u last krijgen van een droge huid en huidirritatie.

Bij het aanbrengen van de zalf op plekken met acne verergert de acne. Smeert u de zalf tegen psoriasis? Er kunnen dan met vocht gevulde blaasjes ontstaan op de plekken. Neem als dit gebeurd contact op met de huid. Een bijwerking van de zalf is ook dat u last kan krijgen van een dunnere huid. Bij het gebruik van de neusspray zijn er minder bijwerkingen bekend. Bijwerkingen zijn dat u last kan krijgen van hoofdpijn of irritatie van de neus of keel.

Reviews Mometason

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies