Naproxennatrium online kopen

Naproxen bestellen

Naproxen behoort tot de groep ontstekingsremmende pijnstillers. Hierdoor wordt het ook wel een NSAID genoemd. Deze medicijnen zorgen voor pijnstilling en hebben een remmende werking op koorts en/of ontstekingen in het lichaam. Naproxen kan gebruikt worden voor verschillende soorten pijnen, maar meestal wordt dit middel voorgeschreven bij pijn waarbij er ook sprake is van een ontsteking. In sommige gevallen kan een arts de pillen voorschrijven bij een griep of verkoudheid.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Naproxennatrium 220 mg 10 tabl. € 1,50 Bekijk product
Aleve Feminax 275 mg 12 tabl. € 3,70 Bekijk product

Waar wordt Naproxen voor gebruikt?

Naproxen wordt vooral gebruikt als pijnstiller bij ontstekingen. Als een ontsteking de oorzaak van de pijn is kan de pil worden voorgeschreven. Denk hierbij aan gewrichtspijn, reuma, jicht, ziekte van Bechterew of koliekpijn. Het komt soms ook voor dat de pillen voorgeschreven worden bij andere pijnen zoals menstruatiepijn, griep, verkoudheid en abnormaal vaginaal bloedverlies.

Hoe gebruikt u Naproxen?

Naproxen wordt meestal voorgeschreven als pillen. U kan deze innemen met een glas water. Als u snel effect wil dan kan u de pillen het beste op een lege maag innemen. Daarna is het slim om iets te gaan eten om maagproblemen te voorkomen. Als u chronische pijn heeft dan is het verstandig om de pillen op vaste tijden in te nemen. Bij migraine neemt u de pillen in als u een aanval voelt opkomen. Bij reuma wordt meestal een zetpil voorgeschreven. U neemt deze in voor het slapengaan om ochtendstijfheid te voorkomen. U neemt de pillen in zolang u last heeft van de pijn.

Wanneer Naproxen niet gebruiken?

U mag Naproxen niet gebruiken in combinatie met andere ontstekingsremmende pijnstillers of NSAID’s. De enige pijnstiller die u wel mag combineren is de paracetamol. U mag de medicijnen ook niet gebruiken in combinatie met antistollingsmiddelen. U heeft dan meer risico op maagproblemen en zelfs een maagbloeding. Informeer eventueel bij uw arts over de mogelijkheden om Naproxen te combineren met uw medicijnen. Het advies is ook om de medicatie niet te gebruiken in combinatie met plasmiddelen. De werking van deze medicijnen kan verminderen door het gebruik van Naproxen. U mag ook geen gebruik maken van bètablokkers tijdens het gebruik van de pijnstiller. U mag dit medicijn ook niet gebruiken tijdens de tweede helft van uw zwangerschap. U heeft dan een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen.

Dosering

Naproxen is verkrijgbaar in tabletten vanaf 220 mg. De maximale dosering per pil is 550 mg. Een arts zal u adviseren hoeveel tabletten u per dag in mag nemen om uw pijnklachten te behandelen.

Bijwerkingen

Door het gebruik van Naproxen kan u last krijgen van maagklachten. Denk aan irritaties, buikpijn, misselijkheid, boeren en zuurbranden. Door de medicijnen in te nemen met wat voedsel kan u deze klachten voorkomen. Als dit niet werkt kan u bij de apotheek om een maagbeschermer vragen. Daarnaast kan u last krijgen van darmklachten zoals diarree, verstoppen of winderigheid. Als u last heeft van een Chronische darmontsteking zoals de Ziekte van Crohn dan kunnen de klachten verergeren. Zeer zelden krijgen patiënten last van een maag of darmzweer door het gebruik van Naproxen. Dit merkt u aan een bloederige diarree of teer ontlasting.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies