adalat kopen

Adalat kopen

Nifedipine is een medicijn dat gebruikt wordt om de bloedvaten te verwijden. Door de bloedvaten te verwijden heeft het hart minder zuurstof nodig om te functioneren. Het medicijn kan voor verschillende aandoeningen voorgeschreven worden. Bijvoorbeeld voor een hoge bloeddruk, doorbloedingsstoornis, angina pectoris of hart- en vaatziekte. Het risico op hart- en vaatziekte neemt af door de werkzame stof in Nifedipine. Je loopt zo een minder groot risico op een hartinfarct. Na ongeveer 6 weken kan het effect van de medicatie gemeten worden en moet de bloeddruk verlaagt zijn.

Toon reviews Koop Adalat

Adalat (Nifedipine) bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Product + consult + servicekosten € 65,90 Bekijk product

Waar wordt Nifedipine voor gebruikt?

Nifedipine (Adalat) wordt vooral gebruikt om de bloeddruk te verlagen en de doorbloeding van het lichaam te verbeteren. Maar het medicijn kan ook voor andere aandoeningen gebruikt worden. Nifedipine wordt soms ingezet als weeën remmer bij vroeggeboorte. Door Nifedipine ontspant de baarmoeder waardoor de weeën geremd worden en de overlevingskansen voor de baby groter worden. Soms kan het medicijn ook helpen bij hoogteziekte. U kan vochtophoping in de longen met de medicatie proberen te voorkomen. Soms wordt het medicijn ook voorgeschreven bij een langdurend aanhoudende hik.

Hoe gebruikt u Nifedipine?

De tabletten slikt u in één keer door zonder te kauwen. U mag de tabletten niet doorkauwen. Elk tablet heeft een vertraagde afgifte. Als u ze kapot bijt werkt de vertraagde afgifte niet meer. U krijgt dan een te hoge dosis in één keer in uw lichaam. U mag het medicijn op elk moment van de dag innemen. Als u meerdere capsules per dag krijgt voorgeschreven is het slim om deze te verdelen. Verdeel ze zo goed mogelijk verspreid over de dag. Neem ze wel in op vaste tijden, zodat u geen dosis vergeet.

Wanneer Nifedipine niet gebruiken?

Officieel mag u Nifedipine alleen gebruiken als de arts u dit adviseert. Er is namelijk een kans op afwijkingen. Maar u kan het medicijn ook juist voorgeschreven krijgen tijdens uw zwangerschap bijvoorbeeld als weeën remmer. Er zijn ook bepaalde medicijnen die u niet mag gebruiken met Nifedipine zoals andere bloeddrukverlagers, Tacrolimus en bepaalde alfa-blokkers. Sommige medicijnen tegen HIV en Hepatitis C kunnen ook niet samen met Nifedipine. Vraag uw arts om advies om welke medicijnen dit gaat.

Bijsluiter

Adalat bijsluiter

Dosering

Een arts bepaalt vooraf de dosering op basis van uw aandoening. Als weeënremmer krijgt u bijvoorbeeld een hogere dosering als bij een hoge bloeddruk. Als u de medicatie langdurig gaat gebruiken begint u meestal met een lage dosis. De dosis wordt pas verhoogt als de medicatie onvoldoende werkt. Volwassenen starten meestal met een dosis van 5 tot 10 mg per dag. Meestal krijgt u slechts één tablet per dag voorgeschreven als onderhoudsmedicijn.

Bijwerkingen

Vooral in het begin kan u veel last krijgen van bijwerkingen. Als uw lichaam aan de medicatie gewend is verdwijnen de bijwerkingen. Zo kan u bijvoorbeeld last krijgen van opgezwollen enkels, onderbenen, hoofdpijn, warmtegevoel, blozen, draaierigheid, maagdarmklachten en zuurbranden. Als de klachten aanhouden en niet overgaan kan u overleggen met een arts. Vooral in het begin kan u bijvoorbeeld last krijgen van duizeligheid en hartkloppingen. Na een paar dagen tot weken moeten deze klachten verdwijnen.

Reviews Nifedipine

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies