Nitrofurantoine kopen

Nitrofurantoine bestellen

Nitrofurantoïne behoort tot de groep antibiotica. Het wordt voorgeschreven om bepaalde bacteriën in het lichaam te doden. Nitrofurantoïne wordt voornamelijk voorgeschreven bij een klaasontsteking, maar worden soms ook voorgeschreven om een blaasontsteking te voorkomen. Je krijgt dan meestal een kuur voor een paar dagen. Het is belangrijk dat u een kuur altijd afmaakt. Als u eerder stopt dan de voorgeschreven kuur, dan kunnen sommige bacteriën nog niet gedood zijn, waardoor de ontsteking weer kan terugkeren.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Nitrofurantoine 50mg 28 tabl. € 57,90 Bekijk product
Nitrofurantoine 100mg 28 tabl. € 59,20 Bekijk product
Nitrofurantoine 100mg 100 tabl. € 69,90 Bekijk product

Waar wordt Nitrofurantoïne voor gebruikt?

Nitrofurantoïne wordt officieel gebruikt om ontstekingen tegen te gaan. Dit medicijn wordt eigenlijk alleen voorgeschreven bij een blaasontsteking. Soms kan het medicijn voorgeschreven worden om een blaasontsteking te voorkomen. Het medicijn kan dan als een onderhoudsmedicijn voorgeschreven worden. Een blaasontsteking ontstaat meestal via bacteriën die door de plasbuis in de blaas terecht komen. Deze bacteriën kunnen een ontsteking veroorzaken. Een antibiotica kan de bacterie vernietigen in de blaas.

Hoe gebruikt u Nitrofurantoïne?

U kan de medicijnen voorgeschreven krijgen als capsules of drank. Als u capsules krijgt voorgeschreven is het belangrijk dat u deze heel doorslikt. Als u een drankje krijgt voorgeschreven is het slim om deze voor gebruik door te schudden. Met een meegeleverde maatbeker, lepel of doseerspuit meet u de benodigde hoeveelheid af. Het wordt aangeraden om de medicijnen in te nemen met wat voedsel om zo maagproblemen en misselijkheid te voorkomen. Meestal moet u één dosis per dag innemen. Het advies is om dit voor het slapen gaan te doen. Neem het medicijn pas in als uw blaas volledig leeg is. Het medicijn kan zo de hele nacht z’n werk doen in uw blaas.

Wanneer Nitrofurantoïne niet gebruiken?

Nitrofurantoïne kan een wisselwerking hebben met andere medicatie. Bijvoorbeeld met het buiktyfusvaccin. Het vaccin werkt niet als u deze gebruikt in combinatie met antibiotica. Zorg ervoor dat er minimaal 3 dagen tussen het vaccin en de antibiotica zit. Er is ook een wisselwerking bekend tussen het antistollingsmedicijn: acenocoumarol en fenprocoumon. De bloedstollingen kunnen door de antibiotica ontregelt raken. Bent u zwanger? U mag het medicijn veilig gebruiken tot uiterlijk 2 weken voor de uitgerekende datum van uw zwangerschap.

Dosering

De dosering en duur van de kuur is afhankelijk van de ernst van de ontsteking. Meestal neemt u één dosering in per dag voor 5 tot 7 dagen. U mag de kuur niet onderbreken en u moet deze afmaken om alle bacteriën te doden. Als u tussentijds de kuur onderbreekt kan de blaasontsteking terugkeren. Mocht u een dosis vergeten dan is het slim om deze zo snel mogelijk als nog in te nemen.

Bijwerkingen

Naast het gewenste effect kan u last krijgen van bijwerkingen door het gebruik van Nitrofurantoïne. U kan bijvoorbeeld last krijgen van darmklachten en misselijkheid. U kan ook last krijgen van hoofdpijn, slaperigheid en duizeligheid. Dit is meestal onschuldig, maar als u er veel last van heeft kan u een arts waarschuwen. Doordat het evenwicht van goede en slechte bacteriën verstoord wordt kan u last krijgen van een schimmelinfectie of nieuwe infectie door het gebruik van de antibiotica. U kan ook tijdelijk last krijgen van haaruitval. Dit stopt als u de antibiotica stopt. Uw urine kan ook verkleuren van donkergeel naar bruin door het gebruik van de kuur.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies