Omeprazol

Omeprazol kopen

Omeprazol is is een medicijn dat zorgt dat de aanmaak van maagzuur wordt vermindert. Dit wordt ook wel een protonpompremmer genoemd. De maag maakt namelijk altijd maagzuur aan om voedsel te verteren. Indien er teveel maagsap wordt aangemaakt, of wanneer het maagslijmvlies wordt beschadigd, dan kan dit leiden tot vervelende klachten. Namelijk zuurbranden of maagpijn. Dit medicijn heeft als functie dat de maagwand minder zure stoffen uitscheidt, wat zorgt voor een vermindering of verdwijning van deze klachten.

Omeprazol is uitsluitend op recept verkrijgbaar.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
10 mg 28 caps € 52,90 Bekijk product
20 mg 28 caps € 54,50 Bekijk product
40 mg 28 caps € 57,20 Bekijk product

Waar wordt voor het voor gebruikt?

De meeste artsen schrijven bij maagklachten eerst een maagzuurbindend middel aan, wat in veel gevallen de oplossing is. Indien dit niet helpt, dan kan een maagzuurremmer als Omeprazol worden genomen. Dit helpt namelijk voor onder andere:

 • Brandend maagzuur
 • Zure oprispingen
 • Opgeblazen gevoel
 • Maagpijn
 • Andere maagklachten

In veel gevallen zijn dit symptomen van een maagaandoening, denk hierbij aan een reflux, een maag- of darmzweer een onstoken slokdarm of het syndroom van Zollinger – Ellison. Daarom wordt dit medicijn soms ook voorgeschreven door een arts om maagklachten te voorkomen. Het wordt daarom ook wel een maagbeschermer genoemd door vele artsen.

Hoe gebruikt u Omeprazol?

Het medicijn Omeprazol neem je door de capsule in zijn geheel in te slikken met voldoende vloeistof. Indien u moeite heeft met het slikken, dan kunt de capsule openmaken en de korrels innemen met bijvoorbeeld water, sap of yoghurt. Belangrijk is dat u de korrels niet fijn kauwt en ze wel allemaal binnen krijgt.

Inname: Het medicijn mag worden ingenomen voor, tijdens of na de maaltijd. Bij voorkeur in de ochtend op een vast tijdstip. Indien u dit medicijn tweemaal per dag slikt, neem dan een capsule in de ochtend en in de avond. Raadpleeg uw arts om te zien hoe lang u de capsules moet slikken.

Wanneer wordt het aangeraden dit medicijn niet gebruiken?

Het is belangrijk om te weten dat het medicijn niet voor iedereen geschikt is. Gebruik het niet bij de volgende situaties:

 • U bent overgevoelig voor omeprazol of andere protonpompremmers;
 • U bent overgevoelig voor één van de gebruikte hulpstoffen;
 • U een geneesmiddel gebruikt dat de stof nelfinavir gebruikt.

Indien u gezondheidsproblemen heeft, raadpleeg dan altijd eerst een arts voor het gebruik van Omeprazol. Vertel hierbij welke medicatie en medicijnen u gebruikt, de arts weet hierdoor welke geneesmiddelen een wisselwerking hebben indien ze beiden worden gebruikt.

Dosering

Het medicijn Omeprazol is verkrijgbaar bij de apotheek in diverse capsules. Namelijk 10 mg, 20 mg en 40 mg. Gebruik altijd de volgende dosering, tenzij een arts anders adviseert.

Volwassenen: Eenmaal per dag 1 capsule à 20 mg of 40 mg.

Kinderen: In dit geval zal een arts een aangepaste dosering voorschrijving.

Lees daarom altijd de bijsluiter voor gebruik.

Bijwerkingen

Bij het nemen van Omeprazol kunt u diverse bijwerkingen ervaren, dit kan zijn:

 • Last van maagdarmklachten (denk aan buikpijn, winderigheid, misselijkheid, diarree of verstopping);
 • Slaperigheid, duizeligheid
 • Hoofdpijn

In het algemeen verdwijnen de klachten na een tijdje als het lichaam gewend is aan de werkzame stof. Indien u last blijft houden van bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. Lees ook altijd eerst de bijsluiter voor gebruik.

Reviews

Geen maagzuur meer

★★★★★
Maagzuur hebben is geen pretje en ik heb daar wel vaker last van. Ik kom er maar niet af dus heb ik besloten om Omeprazol uit te proberen. Binnen een paar dagen voelde ik het verminderen. Ik weet niet hoe andere mensen dit medicijn ervaren hebben, maar bij mij werkt het goed.
- Dirk

Werkt goed tegen zuurbranden

★★★★★
Ik gebruik het middel nu al 17 jaar en het helft bij mij zeer goed tegen zuurbranden. Ik heb er geen last meer van.
- Hendrikus
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies