Paracetamol bestellen

Paracetamol kopen

Paracetamol is de meest gebruikte pijnstiller ter wereld. Bij pijn en koorts is paracetamol het eerste dat artsen adviseren vanwege de minimale bijwerkingen en de hoge verdraagzaamheid ervan. Na inname komen pijnprikkels niet meer in de hersenen aan vanwege de werkzame stof paracetamol. Voor paracetamol heeft u geen recept nodig om het te verkrijgen en ook kinderen en zwangere vrouwen kunnen gebruik maken van paracetamol, zij het in lagere dosering.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Kinderparacetamol 60 mg 10 zetpillen € 1,90 Bekijk product
Kinderparacetamol fruitsmaak 100 mg 10 tabl. € 1,50 Bekijk product
Kinderparacetamol 120 mg 10 zetpillen € 1,90 Bekijk product
Kinderparacetamol 240 mg 10 zetpillen € 1,90 Bekijk product
Paracetamol 500 mg 50 Tabl. € 0,90 Bekijk product
Paracetamol 500 mg 10 zetpillen € 2,50 Bekijk product
Paracetamol met vit. C 500 mg 10 sachets € 4,50 Bekijk product
Paracetamol 500 mg 20 tabl. € 0,70 Bekijk product
Paracetamol coffeine 500 mg 20 tabl. € 1,50 Bekijk product
Paracetamol caplets 500 mg 20 st. € 0,70 Bekijk product
Paracetamol caplets 500 mg 50 st. € 0,90 Bekijk product
Paracetamol 1000 mg 10 zetpillen € 2,50 Bekijk product

Waar wordt het voor gebruikt?

Bij pijn en koorts wordt paracetamol gebruikt om het ongemak te verminderen. Qua pijn gaat het om matige pijn die gestild kan worden, zoals:
– Pijn bij griep of verkoudheid
– Rugpijn
– Spierpijn
– Gewrichtspijn
– Menstruatiepijn
– Hoofdpijn
De pijnstillende werking treedt na ongeveer een half uur na inname in. Bij zetpillen is dit ongeveer een uur. Vervolgens verlicht Paracetamol ongeveer 6 uur lang de pijn.

Hoe gebruikt u dit medicijn?

Dit hangt af van welke variant van Paracetamol u heeft. Zo zijn er tabletten, bruistabletten, kauwtabletten, smelttabletten, zetpillen en drankjes en poeders. De smelt- en kauwtabletten kunnen worden ingenomen zonder water. De zetpillen dienen rectaal te worden toegediend en de overige varianten oraal.

Wanneer Paracetamol niet te gebruiken?

Wanneer u overgevoelig bent voor de werkzame stof of hulpstoffen die Paracetamol bevat, kunt u dit medicijn niet gebruiken. Verder is het verstandig voorzichtig zijn wanneer u het combineert met grote hoeveelheden alcohol of wanneer u aan een nier- of leveraandoening lijdt.

Dosering

Kinderen jonger dan 9 jaar hebben een lage dosering nodig. Er zijn kauwtabletten, zetpillen en drank beschikbaar met sterktes van 120 mg en 240 mg. Lees de bijsluiter goed en wijk niet af van de voorschriften. Tabletten van 500 mg zijn geschikt voor kinderen van 9 tot 15 jaar. Drie tot vier tabletten per dag voor kinderen van 9 tot 12 en vier tot zes tabletten per dag voor kinderen van 12 tot 15. Voor 15 jaar en ouder kunnen tabletten van 500 mg en 1000 mg worden gebruikt, één tot drie tabletten per dag.
Tussen het innemen van een twee dosis Paracetamol moet minstens 4 uur zitten.

Tijdens de zwangerschap en borstvoeding kan Paracetamol in normale dosering worden gebruikt, mits het niet voor langere periode wordt gebruikt. Is dit wel het geval, overleg dan met een arts.
Wanneer u veel alcohol consumeert mag u per 24 uur in totaal maximaal 2000 mg innemen.

Bijwerkingen

Het grote voordeel van Paracetamol is dat er nauwelijks bijwerkingen kunnen optreden. In een enkel geval heeft men last van huiduitslag ten gevolge van overgevoeligheid of hoofdpijn bij langdurig intensief gebruik van Paracetamol.

Reviews

Paracetamol helpt bij griep en pijn

★★★★★
Paracetamol is heel bekend en vele mensen gebruiken het, dus ik hoef niet veel erover te zeggen. Zelf gebruik ik het altijd wanneer ik verkouden ben en ergens pijn heb. Ik had onlangs last van erge kiespijn en de Paracetamol heeft geholpen de pijn een beetje te verlagen.
- Volia
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies