Paroxetine bestellen

Paroxetine wordt voorgeschreven tegen depressies en angsten. Het medicijn verbeterd de stemming en verminderd angsten. Naast depressies kan paroxetine voorgeschreven worden bij zenuwpijn en bepaalde soorten jeuk. Als u Paroxetine krijgt voorgeschreven merkt u helaas niet direct een verschil. Het duurt enkele weken voor uw lichaam goed is ingesteld. In het begin moet uw lichaam aan het medicijn wennen en kan u last krijgen van bijwerkingen. Als u het medicijn wil stoppen, dan dient u dit in overleg met een arts langzaam af te bouwen.

Toon reviews Koop Paroxetine

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Bekijk product

Waar wordt Paroxetine voor gebruikt?

Paroxetine behoort tot de serotonineheropnameremmers. Het regelt de hoeveelheid serotonine in de hersenen. De medicijnen kunnen gebruikt worden bij depressie, angstaanvallen, angststoornis, dwangstoornis, paniekstoornis, sociale fobie en posttraumatische stressstoornis. Naast psychische aandoeningen kan Paroxetine helpen bij zenuwpijn, opvliegers, vroegtijdige zaadlozing en bepaalde vormen van jeuk. Bij psychische aandoeningen wordt Paroxetine naast therapie voorgeschreven. Het is belangrijk dat de medicatie met gesprekken gecombineerd wordt. Een psychiater of arts kan de pillen voorschrijven. Door de medicatie voel je jezelf beter en je stemming verbetert.

Hoe gebruikt u Paroxetine?

De arts schrijft u een dosis voor en het aantal pillen dat u per dag mag slikken. Meestal krijgt u één pil per dag voorgeschreven en mag u zelf het moment bepalen van innemen. Kies wel een vast tijdstip uit om te voorkomen dat u een dosis vergeet. Als u last heeft van sufheid als bijwerking, dan kan u het beste de pillen voor het slapengaan innemen. Het is belangrijk om geen dosis over te slaan en de pillen de tijd te geven om te werken. Dit kan soms tot wel 10 weken duren.

Wanneer Paroxetine niet gebruiken?

Paroxetine kan een wisselwerking geven met verschillende medicijnen. U mag bijvoorbeeld het medicijn niet gebruiken met andere medicijnen met een gele waarschuwingssticker. De effecten van beide medicijnen versterken elkaar. U mag Paroxetine ook niet gebruiken met ontstekingsremmende pijnstillers zoals ibuprofen. Deze combinatie kan maagbloedingen veroorzaken en andere bijwerkingen. U mag Paroxetine ook niet combineren met andere middelen tegen depressie.

U mag Paroxetine ook niet gebruiken met antistollingsmedicijnen: acenocoumarol en fenprocoumon. Deze kunnen de werking van bloedverdunners versterken. Heeft u een kinderwens? Het gebruik van Paroxetine kan gevaarlijk zijn voor uw ongeboren kind. Bespreek eerst met een arts de risico’s.

 

Dosering

De arts schrijft een dosering voor bij Paroxetine. Dit is meestal één tablet per dag. Als u de medicijnen tegen zenuwpijn gebruikt kan de arts een hogere dosis en meerdere pillen per dag voorschrijven. U slikt dan meestal Paroxetine twee keer per dag afhankelijk van de klachten. In het begin test de arts eerst een lage dosis uit en deze kan later verhoogd worden naar een hogere dosis. Als u wil stoppen met het medicijn kan u ontwenningsverschijnselen krijgen. Bouw dit dus in overleg met de arts rustig af.

Bijwerkingen

Vooral maagdarmklachten komen in het begin voor als u met het medicijn begint. Na enkele dagen raakt uw lichaam gewend en heeft u geen maagdarmklachten meer. U kan ook tijdelijk last krijgen van seksuele stoornissen zoals minder zin in vrijen. U kan in het begin ook last krijgen van sufheid en slaperigheid, slapeloosheid, hoofdpijn, droge mond, wazig zien en gezichtsverandering. Als dit gebeurt waarschuw dan een arts vooral als het niet snel overgaat. U kan ook sneller gaan zweten, gapen of trillen.

Reviews Paroxetine

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies