perindopril kopen

Perindopril kopen

Perindopril wordt vooral voorgeschreven als u last heeft van een te hoge bloeddruk. De medicatie is bloeddrukverlagend en verlaagt daarbij het risico op hart- en vaatziekten. U verbetert daarbij de pompkracht van het hart. Het effect van Perindopril is pas te meten na zes weken. Een arts kan dan meten of de bloeddruk voldoende gedaald is. Als u last heeft van hartfalen, dan neemt de benauwdheid en dikke enkels af door het gebruik van Perindopril.

Toon reviews Koop Perindopril

Perindopril bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Product + consult + servicekosten € 48,00 Bekijk product

Waar wordt Perindopril voor gebruikt?

Perindopril behoort officieel tot de ACE-remmers. Artsen schrijven het medicijn vooral voor bij een te hoge bloeddruk. Het medicijn verlaagt de bloeddruk en vermindert de pompkracht van het hart. Naast een hoge bloeddruk kunnen artsen het medicijn voorschrijven bij een hartinfarct of bij hartfalen. Bij hartfalen pompt het hart minder goed het bloed rond en krijgt u last van benauwdheid en dikke enkels. Perindopril verbetert de conditie van de hartspier en pompkracht. Perindopril wordt meestal ook voorgeschreven na een hartinfarct om de pompkracht te verbeteren en de kans op een nieuw infarct te verkleinen.

Hoe gebruikt u Perindopril?

De arts schrijft u tabletten voor in de juiste dosering. Meestal krijgt u één tablet per dag voorgeschreven. Het is de bedoeling dat u één tablet per dag inneemt. Bij voorkeur dient u dit tablet in de ochtend te slikken. Doe dit een half uur voordat u gaat ontbijten. De pillen kunnen niet in combinatie met eten ingenomen worden. Heeft u veel last van bijwerkingen zoals duizeligheid en gaan deze niet over na de wenperiode? U kan dan overwegen om de medicatie in de avond voor het slapengaan te nemen. U heeft dan minder last van bijwerkingen.

Wanneer Perindopril niet gebruiken?

U mag Perindopril niet gebruiken tijdens uw zwangerschap of als u zwanger wil worden. Overleg eventueel met een arts voor een alternatief dat u wel veilig kan gebruiken. Er zijn ook wisselwerkingen bekend met bepaalde andere medicijnen. Het gebruik van plaspillen wordt bijvoorbeeld afgeraden in combinatie met Perindopril. De arts kan u adviseren om de plastabletten eerst af te bouwen voordat u met deze medicatie begint. Andere bloeddrukverlagende medicijnen worden ook afgeraden omdat uw bloeddruk te laag kan worden. U mag Perindopril ook niet gebruiken in combinatie met Lithium of pijnstillers van het NSAID-type.

Dosering

De arts schrijft de dosering van Perindopril voor en baseert deze op basis van uw klachten. U kan tabletten krijgen in 2 mg, 4 mg of 8 mg. Volwassenen krijgen meestal één tablet per dag voorgeschreven. Het is belangrijk dat u geen dosis overslaat. Kies daarom een vast tijdstip per dag. Als u een dosis vergeet dient u deze binnen 16 uur alsnog in te nemen. Bent u te laat? Dan slaat u de vergeten dosis over. Neem nooit meer pillen dan zijn voorgeschreven u kan hierdoor bewusteloos raken. Waarschuw altijd direct een arts bij overdosering.

Bijwerkingen

Behalve het gewenste effect kan u last krijgen van verschillende bijwerkingen. In het begin kan u bijvoorbeeld last krijgen van kriebelhoest. Als deze bijwerking niet overgaat dient u een arts te waarschuwen. U kan ook als wenverschijnsel last krijgen van duizeligheid. Dit kan een aantal dagen tot weken duren voordat uw lichaam is ingesteld. U kan ook last krijgen van maagdarmklachten. Als u hier last van krijgt door de medicatie kan u eventueel proberen om er iets bij te eten. Daarnaast kan u last krijgen van hoofdpijn, spierkramp, huiduitslag, wazig zien of smaakveranderingen. De meeste bijwerkingen zijn alleen in het begin. Als deze niet overgaan kan u een arts waarschuwen.

Reviews Perindopril

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies