pravastatine kopen

Pravastatine kopen

Pravastatine wordt voorgeschreven bij een te hoog cholesterol of een te hoog gehalte aan bloedvetten. Het medicijn kan ook voorgeschreven worden bij aderverkalking. Door het gebruik van Pravastatine wordt het cholesterol niveau in het bloed verlaagt en nemen de bloedvetten af. Het risico op een beroerte of hart- en vaatziekte neemt af als u dagelijks gebruik maakt van dit medicijn. Na één tot vier weken merkt u effect door het gebruik van de medicatie. Uw arts zal na vier weken een bloedonderzoek doen om te kijken of de medicatie voldoende aanslaat.

Toon reviews Koop Pravastatine

Pravastatine bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Kosten product + consult + servicekosten € 81,00 Bekijk product

Waar wordt Pravastatine voor gebruikt?

Officieel behoort Pravastatine tot de cholesterolsyntheseremmers. Ze remmen de aanmaak van cholesterol in het bloed en verlagen de bloedvetten. Artsen schrijven het medicijn voor als er een te hoog cholesterol gehalte is geconstateerd of als de bloedvetten in uw bloed te hoog zijn. Soms wordt de medicatie ook voorgeschreven als u een verhoogd risico hebt op hart- en vaatziekte. Bijvoorbeeld bij diabetes mellitus of angina pectoris. Door het slikken van de medicatie neemt het risico hierop af.

Hoe gebruikt u Pravastatine?

De arts schrijft tabletten met de juiste dosering van Pravastatine voor. Meestal gaat het om één tablet die u s’avonds voor het slapengaan inneemt. In de nacht is het cholesterol niveau in uw lichaam namelijk het hoogste. Het effect van het medicijn is het beste te merken als u voor het slapengaan een pil inneemt. Het is belangrijk dat u dagelijks de medicatie blijft slikken. Als u elke dag de medicatie inneemt verlaagt u het risico op hart- en vaatziekte.

Wanneer Pravastatine niet gebruiken?

U mag Pravastatine niet gebruiken als u zwanger bent of zwanger wil worden. Het is namelijk niet bekend wat het effect is op uw ongeboren baby als u Pravastatine slikt. Er is ook een wisselwerking bekend met andere medicijnen. U mag bijvoorbeeld Pravastatine niet gebruiken met Gemfibrozil. Dit is een andere cholesterolverlagend medicijn. Het effect van Pravastatine kan door dit medicijn versterkt worden, waardoor u last krijgt van verschillende bijwerkingen. U mag Pravastatine ook niet gebruiken met Colchicine. Bepaalde medicijnen tegen hiv zijn ook uitgesloten. Informeer dit bij uw arts als u hier gebruik van maakt.

Dosering

Pravastatine is verkrijgbaar in dosis van 10, 20 en 40 mg. Als startdosis schrijft de arts meestal eerst een lage dosering voor. Als de dosering net niet voldoende werkt kan de arts de dosis verhogen. De meeste artsen schrijven slechts één pil per dag voor deze dient bij voorkeur in de avond ingenomen te worden. Uiteraard weet uw arts als beste welke dosering u nodig heeft. Wijk daarom nooit af van de voorgeschreven dosering.

Bijwerkingen

U kan last krijgen van bijwerkingen als u Pravastatine gebruikt. U kan bijvoorbeeld last krijgen van spierpijn, gewrichtspijn en spierzwakte. Dit is meestal onschuldig en u kan hier vooral in het begin last van krijgen. In het begin kan u ook last krijgen van maagdarmklachten. Als deze klachten blijven aanhouden kan het helpen om iets te eten bij de medicijnen. U kan ook last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, wazig zien, huiduitslag, vaker moeten plassen en seksuele stoornissen. De meeste bijwerkingen treden alleen in het begin op en verdwijnen als u aan de medicatie gewend bent. Blijven de bijwerkingen aanhouden? Neem dan contact op met uw arts.

Reviews Pravastatine

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies