ranitidine-bestellen

Ranitidine kopen

Ranitidini is een medicijn dat wordt gebruikt ter bestrijding van maagdarmklachten. Deze zogenaamde H2-blokker zorgt er namelijk voor dat de productie van maagzuur in uw lichaam vermindert wordt. Als uw lichaam minder maagzuur aanmaakt, zal er ook minder zuur terecht komen in de maag, waardoor het slijmvlies in dit lichaamsonderdeel en de slokdarm tot rust komen. Het gevolg hiervan is dat de maagdarmklachten afnemen en/of verdwijnen. Ranitidine is alleen verkrijgbaar op recept.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Ranitidine Maagzuurremmer 75 mg/5ml 100 ml € 52,70 Bekijk product
Ranitidine Maagzuurremmer 150mg 60 bruistabl. € 72,20 Bekijk product
Ranitidine Maagzuurremmer 300mg 30 bruistabl. € 69,50 Bekijk product

Waar wordt het Ranitidine voor gebruikt?

Ranitidine is een maagzuurremmer. Deze wordt voornamelijk voorgeschreven bij klachten zoals brand maagzuur, misselijkheid, zure oprispingen, maagpijn, een opgeblazen gevoel, maag- of darmzweren, slokdamontstekingen en andere maagdarmklachten. Mensen die met terugkerende darmzweren te maken hebben krijgen Ranitidine ook wel eens preventief voorgeschreven.

Dosering

De bruistabletten van Ranitidine zijn verkrijgbaar bij de apotheek in 150mg en 300mg sterkte. Jouw arts zal adviseren welke tabletten het beste bij jouw klachten passen.

Een veelvoorkomende dosering die gebruikt wordt bij volwassen (kinderen 12+) is eenmaal daags (in de avond) 300 mg. Het wil ook wel eens voorkomen dat artsen deze hoeveelheid verdelen tussen de ochtend en de avond.

Voor kinderen onder de 12 jaar wordt er meestal een aangepaste dosering voor geschreven.

Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Bijwerkingen

Veel voorkomende bijwerkingen bij Ranitidine zijn:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid, vermoeid en suf gevoel
  • Maag- en darmklachten

In veel van de gevallen verdwijnen de klachten gedurende de periode dat het medicijn gebruik doorgaat. Indien u toch last blijft houden van de bijwerkingen, neem dan altijd contact op met uw arts. Lees de bijlsuiter voor alle bijwerkingen en adviezen.

Reviews

Last van maagzuur.

★★★★★
Ik gebruik Ranitidine omdat ik last heb van maagzuur. Het is al 2 maanden geweest en ik heb er geen last meer van. Ik had vroeger soms problemen om ’s avonds in slaap te vallen, maar nu niet meer. ik kijk natuurlijk ook naar wat ik eet.
- Olga
Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies