crestor kopen

Rosuvastatine bestellen

Rosuvastatine (Crestor) wordt voorgeschreven bij een verhoogd cholesterol gehalte in het bloed. De medicijnen verlagen het aantal vetten in het bloed. Door de bloedvetten te verminderen heeft u minder last van aderverkalking. U heeft ook een verhoogd risico op hart en vaatziekten bij een te hoog cholesterol. Door elke dag Rosuvastatine te gebruiken verlaagt u het risico op een beroerte of hartinfarct. Binnen twee tot vier weken merkt u effect van de medicatie. Rosuvastatine wordt enkel door een arts voorgeschreven.

Toon reviews Koop Rosuvastatine

Rosuvastatine/Crestor bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Crestor 5mg 28 tabl. € 75,50 Bekijk product
Crestor 10mg 28 tabl. € 78,20 Bekijk product
Crestor 20 mg 28 tabl. € 96 Bekijk product
Crestor 40mg 28 tabl. € 102,50 Bekijk product

Waar wordt Rosuvastatine/Crestor voor gebruikt?

Rosuvastatine valt officieel onder de cholesterolsyntheseremmers. De medicatie remt de aanmaak van cholesterol en verlaagt het vetgehalte in het bloed. Artsen schrijven de medicatie vooral voor als u bijvoorbeeld een te hoog cholesterol of vetgehalte in het bloed heeft. Dit komt vaak voor bij patiënten met diabetes of angina pectoris. Door de medicijnen te slikken verlaagt u het risico op hart- en vaatziekten en een beroerte. Na vier weken voert een arts een bloedonderzoek uit om te controleren of het cholesterolgehalte gedaald is.

Hoe gebruikt u Rosuvastatine?

Rosuvastatine wordt voorgeschreven in tabletten. U neemt iedere dag één tablet in om de cholesterol te verlagen. Dit doet u met een glas water. In principe maakt het tijdstip dat u de medicatie inneemt niet uit. Het is wel verstandig om een vast tijdstip uit te kiezen. U slaat zo minder snel een dosis over. Als Rosuvastatine het gewenste effect heeft moet u levenslang de medicatie blijven slikken. Een arts zal regelmatig controleren of uw cholesterolgehalte laag genoeg blijft met de medicatie.

Wanneer Rosuvastatine niet gebruiken?

U mag Rosuvastatine niet gebruiken als u zwanger bent of zwanger wil worden. Ga vooral in overleg met uw arts om de medicatie tijdelijk te stoppen of om een alternatief te slikken. Rosuvastatine mag u niet gebruiken in combinatie met bepaalde medicijnen. Bijvoorbeeld met medicijnen zoals maagzuurbinders, antistollingsmedicijnen, gemfibrozil, Colchicine, Fusidinezuur en Teriflunomide. Bepaalde medicijnen tegen HIV en Hepatitis C kunnen ook verminderd werken door Rosuvastatine. Informeer bij de apotheker of u de medicatie hiermee mag gebruiken.

Dosering

De arts schrijft meestal één tablet per dag voor van Rosuvastatine. Volwassenen kunnen een tablet krijgen van 5 of 10 mg. Als de medicatie net niet voldoende werkt kan de dosis verhoogd worden. Kinderen van 6 tot 17 jaar krijgen eenmaal daags een tablet van 5 mg voorgeschreven. Dit is in principe de startdosering. Een arts kan besluiten om de dosering later te verhogen naar maximaal 40 mg per dag. Rosuvastatine is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Bijwerkingen

Vooral in het begin kan u last krijgen van bijwerkingen door het gebruik van Rosuvastatine. U kan bijvoorbeeld last krijgen van maagdarmklachten, buikpijn of diarree. U kan ook last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, spierpijn, gewrichtspijn en spierzwakte. Dit zijn onschuldige bijwerkingen en gaan meestal binnen een paar dagen over. U kan ook last krijgen van huiduitslag. Als u hier veel last van heeft kan u het beste overleggen met een arts. U kan ook last krijgen van psychische klachten. Neem hierbij direct contact op met een arts om te stoppen met het gebruik van Rosuvastatine.

Reviews Rosuvastatine

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies