Sulbutamol kopen online

Salbutamol bestellen

Salbutamol is een medicijn dat wordt gebruikt bij benauwdheid en/of vernauwde luchtwegen. Het kan dus voor verschillende longziekten worden voorgeschreven. Het middel staat bekend als een snelwerkend medicijn die de luchtwegen verwijdt, waardoor de luchtwegen gestimuleerd worden om te ontspannen. Hierdoor verkrampen de luchtwegen minder, waardoor je meer lucht krijgt. Het medicijn wordt gebruikt met verschillende inhalatie apparaten. In het begin kan zelf inhaleren lastig zijn, maar via het internet zijn er verschillende voorbeeld inhalatie filmpjes te vinden. Met deze filmpjes kan u zelf leren inhaleren.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Direct bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Salbutamol 100 mcg 1 inhaler € 51,20 Bekijk product

Waar wordt Salbutamol voor gebruikt?

Salbutamol wordt vooral voorgeschreven bij benauwdheid. Bij verschillende longziektes kunnen de luchtwegen vernauwen. Als de luchtwegen vernauwen ontstaat er benauwdheid. Salbutamol wordt gebruikt om u minder benauwd te maken. Doordat het een snelwerkend inhalatiemedicijn is merkt u vrij snel effect. U merkt binnen 5 minuten dat u minder benauwd begint te worden. De inhalatie medicijnen worden voorgeschreven bij longziekten zoals: Astma en COPD. U krijgt deze medicijnen altijd voorgeschreven in combinatie met een inhalatieapparaat.

Hoe gebruikt u Salbutamol ?

U gebruikt Salbutamol in combinatie met een inhalator. Het is voor uzelf prettig om te kijken welke inhalator voor u prettig werkt. De eerste keer kan het vrij lastig te zijn om te inhaleren. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen op goed inhaleren. Door goed te inhaleren krijgt u voldoende van de werkzame stof binnen. Laat eventueel bij de apotheek controleren of u wel goed inhaleert. Een medewerker van de apotheek kan u dit ook voordoen en u eventueel tips geven om goed te inhaleren. Als het niet goed lukt kan eventueel een ander inhalatieapparaatje helpen. U kan Salbutamol inhaleren in de vorm van een poeder, vernevelaar of spray. Voor poeder moet u vrij krachtig kunnen inademen. Bij spray moet u gelijktijdig het knopje indrukken en inademen. Veel mensen vinden dit laatste vooral lastig.

Wanneer Salbutamol niet gebruiken?

U hoeft Salbutamol alleen te gebruiken als u benauwd bent of u een benauwdheidsaanval krijgt. Het medicijn kan u soms beter niet gebruiken in combinatie met bepaalde bétablokkers. Bétablokkers zijn medicijnen die voorgeschreven worden bij hart- en vaatziektes. Door de combinatie met Salbutamol kan u last krijgen van wisselwerkingen. U mag Salbutamol ook niet gebruiken bij oogdruppels met bétablokkers. Dit zijn als voorbeeld: betaxolol, levobunolol, metipranolol, tomolol of carteolol.

Dosering

De dokter zal u een bepaalde dosering voorschrijven. U kan de dosering zelf instellen op het inhalatieapparaat. In de bijsluiter kan u de voorgeschreven dosering terugvinden en toepassen. Heeft u voornamelijk benauwdheidsklachten bij inspanningen? Gebruik dan de voorgeschreven dosering ongeveer 10 minuten voor het sporten.

Bijwerkingen

Naast het gewenste effect kan u last krijgen van bijwerkingen. Bijwerkingen bij Salbutamol zijn zeldzaam. Slechts één op de 100 patiënten krijgt last van bijwerkingen. Bijwerkingen kunnen zijn: hartkloppingen, trillende handen, hoesten en hoofdpijn. Hartkloppingen en trillende handen kunnen vooral in het begin ontstaan. Binnen enkele uren moeten deze klachten alweer overgaan. Heeft u na twee weken nog last van hartkloppingen of trillende handen? Neem dan contact op met uw arts. Het is mogelijk dat de voorgeschreven dosering te hoog is.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies