salmeterol kopen

Salmeterol kopen

Salmeterol wordt voornamelijk voorgeschreven bij mensen met ernstige benauwdheid. Het medicijn verwijd de luchtwegen waardoor meer lucht krijgt. Artsen schrijven het vaak voor bij een verkramping in de luchtwegen. Om het snelste effect te hebben, wordt het medicijn geïnhaleerd. Het heeft na ongeveer 20 minuten het gewenste effect. U krijgt voor minimaal 12 uur extra lucht daarna moet u weer opnieuw inhaleren. Het is geen snelwerkende luchtwegverwijder. Als u daar naar op zoek bent dan zijn er alternatieven die sneller werken. Dit medicijn wordt voorgeschreven bij een acute aanval van benauwdheid.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Salmeterol bestellen Prijs (incl. artsconsult)  
Salmeterol Inhaler 25 mcg/dosis € 101,70 Bekijk product

Waar wordt Salmeterol voor gebruikt?

Artsen schrijven Salmeterol vooral voor bij Astma en COPD. Bij Astma verkrampen de luchtwegen, waardoor u het benauwd krijgt. Door een luchtwegverwijder te gebruiken gaat de kramp in uw luchtwegen weg. Salmeterol wordt vooral voorgeschreven als de kortwerkende luchtwegverwijders niet goed werken of als u wakker wordt van de benauwdheid. U kan met deze medicijnen een astma aanval proberen te voorkomen. Bij COPD wordt Salmeterol ook voorgeschreven als het kortwerkende medicijn minder goed werkt.

Hoe gebruikt u Salmeterol?

U gebruikt Salmeterol door het medicijn te inhaleren. Voor een goede werking is het belangrijk dat u goed inhaleert. Er zijn verschillende manieren en apparaatjes om het medicijn te inhaleren. Eventueel kan u zelf kijken met welk apparaatje u het beste inhaleert. Na gebruik van het inhalatieapparaat is het belangrijk dat u de mond spoelt. U kan zo gaatjes voorkomen.

Wanneer Salmeterol niet gebruiken?

Salmeterol kan een wisselwerking geven in combinatie met andere medicijnen. Als u bepaalde bètablokkers slikt kan u bijvoorbeeld last krijgen van een wisselwerking. Salmeterol kan hierdoor minder goed werken. De arts kan eventueel kijken om een ander medicijn voor te schrijven. Let goed op bij het gebruik van oogdruppels met bètablokkers. Sommige medicijnen tegen HIV of Hepatitis C kunnen een wisselwerking geven. Vraag uw Apotheker om meer informatie als u deze medicatie slikt.

Dosering

Salmeterol moet meestal langdurig gebruikt worden in de dosering die de arts heeft aangegeven. Meestal gebruiken patiënten het inhalatiemiddel 2 keer per dag. Het is belangrijk om de medicatie frequent in te nemen. U voorkomt zo dat u tussentijds benauwd wordt.

Bijwerkingen

Bijwerkingen komen gelukkig zelden voor. U kan bijvoorbeeld last krijgen van een hoestaanval bij verkeerd inhaleren. Of u kan last krijgen van hoofdpijn en hartkloppingen. Hartkloppingen kunnen wenverschijnselen zijn. Deze horen na een paar uur weer over te gaan. Heeft u er steeds last van? Neem dan contact op met een arts. Heel soms kan u ook last krijgen van een geïrriteerde mond of keel.

Krijgt u juist meer last van benauwdheidsklachten door het gebruik van Salmeterol? Stop dan direct en raadpleeg uw arts voor andere medicijnen. Door het gebruik van Salmeterol kan uw glucosespiegel veranderen. Als u diabetes heeft is het slim om vaker uw glucosewaardes te controleren. Door het gebruik van Salmeterol kan u last krijgen van huiduitslag. Als u hier veel last van heeft is het slim om te informeren bij een arts.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies