Simvastatine bestellen

Simvastatine kopen

Simvastatine wordt voorgeschreven bij mensen met een te hoog gehalte aan bloedvetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een te hoog cholesterol. Het medicijn zorgt er voor dat het aantal bloedvetten in uw bloed verminderen. Daarnaast remt het de aanmaak van bloedvetten af. Het gebeurt soms ook dat dit medicijn niet wordt voorgeschreven bij een te hoog vetgehalte in het bloed. Het kan ook worden voorgeschreven mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
Simvastatine 10mg 84 tabl. € 81,00 Bekijk product
Simvastatine 20mg 84 tabl. € 81,00 Bekijk product
Simvastatine 40mg 84 tabl. € 81,00 Bekijk product
Simvastatine 80mg 84 tabl. € 81,00 Bekijk product

Waar wordt Simvastatine voor gebruikt?

Simvastatine wordt voorgeschreven bij een te hoog cholesterolgehalte in het bloed. De medicijnen remmen de aanmaak van cholesterol in de lever. Daarnaast verlagen ze het vetgehalte in het bloed. Bij een te hoog cholesterol kunnen artsen het voorschrijven, maar ook als er alleen een te hoog vetgehalte in het bloed zit. Als u een verhoogd risico heeft op hart- en vaatziekten door de combinatie met diabetes, dan krijgt u dit medicijn ook voorgeschreven. Simvastatine wordt ook voorgeschreven bij angina pectoris.

Hoe gebruikt u Simvastatine?

U kan de medicijnen innemen in de vorm van pillen. U kan de Simvastatine het beste innemen na het eten of voor het slapengaan. In de nacht maakt u namelijk de meeste cholesterol aan. Door s’avonds de medicijnen in te nemen merkt u het meeste effect. Na 4 tot 6 weken zal een arts de bloedvetten in uw bloed opmeten. Als blijkt dat deze voldoende gedaald zijn dan slaat het medicijn aan. Meestal moet u simvastatine levenslang gebruiken. Het medicijn werkt alleen als u deze iedere dag inneemt. Het is daarom belangrijk om de medicatie consequent in te nemen.

Wanneer mag u Simvastatine niet gebruiken?

Simvastatine kan een wisselwerking geven met andere medicijnen. Uw apotheker kan voor u nakijken of uw huidige medicatie hieronder valt. U kan bijvoorbeeld een wisselwerking krijgen bij medicatie tegen epilepsie. U kan ook een wisselwerking krijgen bij het gebruik van bijnierschorshormoon: Dexamethason. Medicijnen bij tuberculose zoals: Rifabutine en rifampicine kunnen een wisselwerking veroorzaken. Het kruidenmiddel Sint-janskruid is vrij verkrijgbaar, maar kan voor een wisselwerking zorgen. Bosentan is een medicijn tegen hypertensie en kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Er zijn ook medicijnen die de werking van het middel kunnen versterken. Bijvoorbeeld bepaalde soorten antibiotica of imatinib (medicijn tegen kanker). Informeer daarom altijd bij de apotheker voordat u de medicijnen voor het eerst gebruikt. U mag het medicijn ook niet gebruiken als u zwanger bent of wil worden.

Dosering

Simvastatine is verkrijgbaar in tabletten van minimaal 10 mg en maximaal 80 mg. 80 mg is de maximale dosering en wordt alleen gegeven bij een zeer ernstige cholesterol verhoging.

Bijwerkingen

Naast het gewenste effect komen er soms bijwerkingen voor bij het gebruik van Simvastatine. U kan bijvoorbeeld last krijgen van spierpijn, gewrichtspijn, spierzwakte, spierkramp of spierscheuringen. Deze bijwerking is vervelend, maar meestal onschuldig. Eventueel kan u met uw arts overleggen als u regelmatig last heeft van deze bijwerkingen. Een andere bijwerking zijn maagklachten zoals buikpijn, verstopping, misselijkheid, winderigheid en diarree. U kan vooral in het begin last hebben van deze bijwerkingen. Door de medicijnen in te nemen met voedsel heeft u er minder last van. U kan ook last krijgen van geheugenstoornissen. In het begin kan u last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en slapeloosheid. Als deze klachten enige dagen blijven aanhouden kan u bij een arts navraag doen.

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies