soa zelftest kopen

SOA Zelftest kopen

De Soa zelftest kunt u gebruiken wanneer u onveilige gemeenschap heeft gehad en u bang bent dat u een SOA heeft opgelopen. Bij deze test neemt u zelfstandig een kweek af, wat vervolgens anoniem wordt onderzocht in het laboratorium. De test controleert u op de meest voorkomende aandoeningen zoals gonorroe, chlamydia en trichomonas. De test is zonder doktersrecept te bestellen en wordt in een discrete verpakking opgestuurd.

Toon reviews Bekijk laagste prijs

Product Prijs (incl. artsconsult)  
SOA Zelftest 1 stuks € 46,50 Bekijk product

Waar wordt de SOA zelftest voor gebruikt?

De test wordt gebruikt om uit te zoeken of u mogelijk een SOA heeft. U kan de test aanvragen als u onveilige seks gehad heeft. U hoeft zo niet naar de GGD. Het enige nadeel is dat de test niet op alle mogelijke soa’s test. Als de test geen SOA aangeeft zou u bijvoorbeeld nog wel besmet kunnen zijn met HIV of andere soa’s. Bij de soa’s waar wel op getest wordt is het belangrijk om snel een diagnose te krijgen. Voer daarom altijd zo snel mogelijk een test uit.

Hoe gebruikt u de Soa zelftest?

De SOA zelftest kan u zelfstandig bij uzelf afnemen. Bij de test worden instructies geleverd hoe u deze test kan afnemen. Vrouwen mogen zowel een urinemonster als een vaginaal slijmmonster afnemen. De mannen leveren alleen een urinemonster in. Bij het urinemonster plast u in de ochtend in een schone beker. Bij de test zit een pipet. Met de pipet kan u de urine opzuigen.

Het is belangrijk dat dit alleen ochtendurine is. Laat de urine vervolgens in het bijgeleverde urinebuisje lopen. Voor de vrouwen is ook een vaginaal slijmmonster noodzakelijk. U heeft hiervoor een speciaal wattenstaafje met opvangbuisje gekregen. Draai het wattenstaafje rond langs de wanden van de vagina. Tel hierbij tot 15. Verwijder het staafje uit de vagina en plaats deze terug in de opvangbuis. Plak de bijgeleverde stickers op het urine en slijmmonster en stuur ze terug via de bijgeleverde retour box. Via de codekaart in de box kan u op de website over een week anoniem de uitslag opvragen.

Wanneer mag u de SOA zelftest niet gebruiken?

Als u het vermoeden heeft dat u mogelijk de symptomen heeft van een andere SOA is ons advies om naar een GGD punt te gaan of uw eigen huisarts. Bij een GGD punt kan een uitgebreide SOA test gedaan worden. U kan hier ook op andere aandoeningen getest worden zoals HIV.

Uitslag van de SOA zelftest

De uitslag kan u binnen een week terugvinden op de website met de hulp van de codekaart. Dankzij de codekaart is de uitslag volledig anoniem. Als u een SOA heeft is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten behandelen. Het is ook belangrijk om uw (ex)partner op de hoogte te brengen. U kan dit eventueel anoniem doen via de GGD. Is de uitslag negatief, maar heeft u wel klachten die duiden op een SOA? Als de klachten aanhouden is het belangrijk dat u naar een huisarts gaat.

Dosering

Bijwerkingen

Reviews

Review schrijven

Artsconsult

Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van dit medicijn

Disclaimer

Dokter Medicijn is niet aansprakelijk voor de bestellingen van de medicijnen die besteld worden bij andere

Neem altijd contact met uw huisarts op alvorens u medicijnen wil gaan gebruiken.

Ons advies